Оправдават Златко Баретата?

Златомир Иванов - Златко Баретата

  „Всички от групата на Баретата са на свобода. Най-големият провал на Цветанов е по линия на наркоразпространението. Нито хората на Таки, нито тези на Баретата понесоха наказания. Това може да се обясни или с некадърност, или с покровителстване на тези групировки“, ядосва се висш магистрат на предизвестения провал по обвиненията срещу Баретата и Таки след намесата на хората на Цветанов от МВР по тях.

Провалът на делото срещу Златко Баретата за наркотици е предизвестен, научихме от юристи по казуса в Софийския градски съд. На първа инстанция Златомир Иванов беше осъден на 8 години затвор, но повечето от свидетелите вече не поддържат показанията си срещу него. Затова и той спокойно приел даването на ход в Апелативния съд, но преди първото заседание бе показно прострелян пред Съдебната палата.

Антон Савов - Тони Мамата

Стана ясно още, че с Баретата в последните 3 години са се водили усилено преговори от страна на висши полицаи от ГДБОП, за да го вкарат в схеми по други дела, по които лично Цветанов и Флоров имат интерес. Златомир обаче отказвал сделки с ченгетата.

Още преди ГЕРБ да дойде на власт, Баретата е арестуван със солидни доказателства за престъпна дейност и разпространение на наркотици. След това обаче по делото били извършени серия от манипулации и плетеницата от интереси и свидетелски показания едва не провалила и присъдата му, която виси на втора инстанция.

След като Златко Баретата бе прострелян, от МВР започнали разследване на покушението, което доведе единствено до други две обвинения за жертвата – че е ръководил престъпна група и за данъчни престъпления. В същото време в Криминална полиция знаели кой е поръчал мафиота, но нямали абсолютно никакви доказателства за това.

Ивайло Борисов - Ториното и Златомир Иванов - Баретата (вдясно) в съда

Новото обвинение за разпространение на наркотици, с което се свързва името на Златомир Иванов, ще бъде внесено в Специализираната прокуратура, но според запознати то също няма да издържи. След покушението срещу Баретата бе арестуван криминално проявеният Ивайло Борисов – Ториното, за когото други свидетели твърдят, че е контролирал дрогата в София и Слънчев бряг до 2012 г. Единствената връзка между Баретата и Ториното днес била, че последният е работил за Златко преди 2009 г., а косвените връзки едва ли щели да докажат, че парите са отчитани на Златомир Иванов.

„Закопчаха Ивайло Ториното, за да разчистят територията за хората на Таки. Сега само те продават по нощните заведения в Слънчев бряг и материалът е пълен боклук. Чужденците носят по-добра стока“, казва барман от курорта, който познава по малки имена дилърите на кокаин и марихуана.

Според юристи с новото дело срещу Баретата в Специализираната прокуратура за наркотици държавното обвинение ще се опита да измие срама от бъдещата оправдателна зисъда по старото му дело в Софийския градски съд. Прокурори неведнъж са изказвали мнение, че ако не е била намесата на МВР в досъдебното производство, той вече е щял да бъде в затвора.

Дясната ръка на Баретата Антон Савов – Тони Мамата, също вече е на свобода.

Неговото дело е отделено от това на Златомир Иванов, защото до 2010 г. се е укривал заедно с още 3-ма души от групата, включително и Росен Петров – Животното. Последният е на свобода отдавна, пътува в чужбина и ходи на мачове на ЦСКА. Беше задържан за хулиганските прояви пред сградата на БФС наскоро.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *