Николай Кокинов отърва от затвора братята Маргини

Николай Кокинов

  Николай Кокинов е разписал постановлението за снемане на обвиненията срещу Маргините за убийството на Боби Цанков, научихме от достоверен източник. Това е станало още през януари, когато приятелят на Бойко Борисов все още е бил на поста си и е командвал парада в градската прокуратура.

Кокинов напусна прокуратурата след скандалните записи, на които се чува как заедно с Бойко Борисов и Мирослав Найденов кроят планове как да „оправят“ делото срещу бившия земеделски министър. Там ясно личи, че Кокинов е човек на бившия премиер и изпълнява негови поръчки, за което беше и отстранен от висшия съдебен съвет.

Братята Марги ни са бивши съдружници в мутренската групировка СИК, около която гравитира Бойко Борисов през 90-тегодини. Отношенията им са сложни и през времето минават от омраза до приятелство и обратно, свидетелстват техни партньори в бизнеса.

Братя Маргини

Николай Кокинов е и ресорният прокурор на тема „Mapгини“ от много години насам. Той и заместникът му Роман Василев водиха делото срещу тях за подготовка на убийствата на Иван Тодоров Доктора, Никола Дамянов и Любен Гоцев.

В резултат на работата на Кокинов братята бяха оправдани, а останалите от бандата получиха ниски присъди. Точно заради това дело на Маргините радиоводещият Боби Цанков редовно е посещавал кабинета на Кокинов в сградата на Съдебната палата, призна самият той след убийството на журналиста.

Цанков е искал да води свидетели по делото срещу Маргините за подготовка на убийства. Освен това е пускал сигнали и за други мутри и така разкриването на убийците му става все по-трудно след разстрела през януари 2010 година.

„Ако Маргините са поръчали убийството на Боби Цанков, то от прокуратурата и лично от Кокинов е изтекла информация. Публична тайна е, че с течение на времето той се сближи ис тях като обвиняеми, и с адвокатите им. Неслучайно ги оправдаха само тях двамата, а другите ги осъдиха“, разказва запознат с нравите в прокуратурата.

 

Боби Цанков

След убийството на Боби Цанков Малкия Мартин веднага изчезва от България. Предупреден е, че му готвят арест. Укрива се три години и го издирват с Интерпол. Разследването под прекия надзор на Кокинов буксува и не стига до резултати.

Големия Маргин е пуснат вкъщи дори след втория си бутафорен арест заради наркотици. Така малко преди правителството на Бойко Борисов да падне от власт и записаната му среща с Кокинов в Банкя, приятелят му прокурор скоропостижно снема обвиненията на Маргините за убийството на радиоводещия.

„Нищо чудно Кокинов да е бил в двойна игра. Уж поема разследването срещу Маргините, а го води към провал, и то съвсем умишлено. Случвало се е и друг път. Той е цар на това упражнение“, казва прокурор, пожелал анонимност.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *