„Наглият“ Лебешковски заровил трупа на килъра Иван Може

Радослав Лебешковски

  Радослав Лебешковски, един от членовете на бандата за отвличания „Наглите“, който бе оневинен на първа инстанция като част от кървавата бригада, е заподозрян като съпричастен в мистериозното изчезване на хърватския гангстер Иван Може.

Килърът Може, част от групата за поръчкови екзекуции на Роберт Матанич, бе похитен на 23 февруари 2007 г. от Йоско Костинбродския и оттогава се води безследно изчезнал.

Може бе отвлечен само дни след като бе оправдан от съда за убийството на Асен Петров – Шаки и полицая от Шесто РПУ Кирил Живков, които бяха разстреляни от автоматчици в букмейкърски пункт в Княжево на 31 август 2004 г. Гръмнатият Шаки пък бе сред основателите на първата банда за отвличания, в която участваха Йосиф Йосифов – Йоско от Костинброд и Джаки Ръчичката. Дълго време се мълвеше, че хърватската банда убийци на Роберт Матанич е ликвидирала Шаки, както и Борчо, тъй като те са посягали на хора, свързани с покойния бос на СИК Милчо Бонев – Бай Миле.

Има съмнения, че Радослав Лебешковски е съпричастен към някои от престъпленията на бандата на Йоско и Джаки Ръчичката. В периода 2001-2004 г, когато групата на Костинбродския вилнееше на воля, Йосифов стана ортак точно с „наглия“ Лебешковски. Двамата основаха дружеството „Тас 1″, чрез което бяха изпрани малка част от парите от откупа на бизнесмена Стефко Колев. Макар от февруари 2005 г. Йоско и Лебешковски да не са партньори на книга, документация от фирмените регистри все още може да докаже, че двамата разбойници са свързани.

Според постъпил наскоро сигнал в МВР, който все още се проверява, именно Радослав Лебешковски е човекът, който знае къде са останките на безследно изчезналия Иван Може. Един от наемните убийци на Сретан Йосич не можа да се прибере в Хърватска, тъй като, докато чакаше да му бъде върнат паспортът, бе подмамен в ресторант „Сливнишки герой“ в Сливница.

Там Иван Може се сблъска с Йоско Костинбродския и няколко от гар-довете му, които го натовариха в джип „Мерцедес“ G класа с регистрационен номер С 5352 ХР. Дни след фаталната за хърватина нощ на 23 февруари 2007 г, по джипа на Йоско бяха открити кървави следи от Може. Тогава Йосифов призна, че го е пребил и го е изхвърлил на жп прелез. Пребил, но не и убил.

„Е, поступах го, та той уби моя кръвен брат Шаки, но не съм го убивал. Казах му на Може, че където го видя, там ще го бия“, казва по-късно Йоско в съдебна зала. Така обвинението срещу него за убийство отпада, той е осъден на 4 години пандиз за побой. Костинбродския излиза от затвора само след няколко месеца заради добро поведение.

Вече пета година от „поступания“ хърватски килър няма ни вест, ни кост. Според сигнала до МВР Иван Може е намерил смъртта си само час, след като е бил похитен на 23 февруари. Може е бил убит лично от Йоско, при това по особено брутален начин – удрян с железни тръби от Костинбродския и бодигарда му Пуйката, както и от още двама. Това се случило около 2 след полунощ на 23 февруари 2007 г.

Докато хърватинът е обработван и усмъртяван с железа, на лобното му място се явил повиканият от Йоско Радослав Лебешковски, който пристигнал с още двама човека.

Новопристигналите разфасовали трупа на Може напъхали останките му в черни найлонови торби, а накрая заровили трупа на хърватина в обезлюдена местност край Сливница. Преди това групата на Лебешковски се погрижила за изчезването на македонеца Трайче, който придружавал Иван Може до ресторант „Сливнишки герой“.

Според информационния масив на МВР, който служи само за ориентировка на ченгетата кой бандит с кого е свързан, Радослав Лебешковски и брат му Митко първоначално са гравитирали около Митко Маймуняка. Те отговаряли за част от съхранението на парите, изкарвани от крадени и връщани за откупи коли от бандата на висаджията. След смъртта на Маймуняка Радо Лебешковски започнал да работи с Йоско от Костинброд, с когото допреди това вършел само отделни „мероприятия“.

Криминалистите допускат, че групата на Йоско е действала като силов отряд срещу неизрядните платци, взели пари назаем с непосилна лихва от фамилия Лебешковски. Братята имат няколко заложни къщи, които действат, за да прикриват лихварската им дейност.

Костинбродскиятбандит Йосиф Йосифов – Йоско е издирван от Интерпол от година насам заради влязла в сила присъда. Разбойникът е дирен и заради връщането на делото за побоя и изчезването на хърватския килър Иван Може. В ъндърграунда се шушука, че от 3-4 месеца насам Йоско се укрива във вила на братя Лебешковски в Троянския Балкан.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *