Митьо Очите трупа пачки от нелегален хазарт

Митьо Очите влязал в нелегалния хазарт

  Димитър Желязков – Митьо Очите е разследван от антимафиотите като бос на черното тото в Бургас и региона. Това призна източник от ГДБОП.

Преди месец ченгетата арестуваха 12 футболисти на „Черноморец“ и „Нефтохимик“ по подозрение за уговаряне на мачове, но впоследствие спортистите бяха освободени. Оказа се, че ритнитопковците са залагали огромни суми на черния тотализатор, но за мачове от големи европейски първенства. Така прокуратурата разследва по тази афера само двама човека – футболистът на аматьорския тим „Месамбрия“(Несебър) Иван Сивев и бившия борец Тодор Пачев.

„Двамата не са организатори на незаконен хазарт, а само касиери в организацията. Нелегалният бизнес се върти от Станимир Дидов – Стамбата, който е бивш бодигард на Митьо Очите, а напоследък върти цялата сива дейност на Желязков. Самият Митьо Очите прибира 50% от печалбата. Според данни от разследването месечният оборот на незаконния тотализатор в Бургас надхвърля 700 000 лева, а чистата печалба е около 350-400 хил. лева. Тоест за Митьо Очите остават около 200 000 лева месечно от черно тото“, разкриват криминалистите.

В разследването умишлено не са включени бургаски и несебърски полицаи заради съмнения, че морските ченгета са на хранилка към Димитър Желязков. „Полицаи от Бургас саботираха две-три разследвания срещу Митьо Очите и групата му. През лятото например дебнехме организацията му за сутеньорство. Направихме акция в два-три бардака, контролирани от Стамбата, но когато отидохме, нямаше нито момичета, нито сводници, нито клиенти – някой ги беше предупредил ден по-рано за проверката“, споделя столичен антимафиот. Според човек от структурите на Очите босът му си е купил 17 топ полицаи в морския град, на които давал между 600 и 1500 лева месечно и допълнително черпел с проститутки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *