Митко Каратиста и Румен Пашата стоят зад незаконните подслушвания

Бойко Борисов поддържа топла връзка с Пашата (до него) още от времената на силовата групировка СИК

  В две луксозни имения, разположени между баровските столични квартали „Симеоново“ и „Драгалевци“, се събира информацията от незаконните подслушвания. Разкритието направи говорителят на Легия „Антимафия“ Петър Якимов, но зависимите от ГЕРБ медии опитват всячески да го заметат.

В така наречената частна ГДБОП се събират анализите и стратегиите за разбиване на политическите партии, за овладяване на медиите, изготвяне на психологически профили на политици, журналисти и общественици, които са опоненти на управляващите от ГЕРБ. Щабът в баровските къщи изпълнява същите функции като Главното управление по имперска безопасност в Третия райх, оглавявано от дясната ръка на Хитлер – Хайнрих Химлер. В него се срещат всички, които дърпат конците задкулисно през последните няколко години.

Димитър Стефанов - Митко Каратиста

Едното от именията е на придобилия вече печална известност Димитър Стефанов, по-познат като Митко Каратиста, а другото е на шефа от СИК Румен Николов – Пашата. Каратиста бе протежето на Бойко Борисов в ЧЕЗ, а Пашата е гуруто на експремиера. Стефанов е от най-влиятелните фигури в обкръжението на бившия министър-председател, независимо че мнозина го подценяват.

Той бе парламентарен сътрудник на депутата от ГЕРБ Иван Божилов, прочул се на последните местни и президентски избори от кадрите, на които се вижда как мъкне чували с бюлетини. Жената на Митко Каратиста е общинска съветничка от ГЕРБ в София.

Румен Николов – Пашата пък е единственият човек, когото Бойко Борисов слуша и с когото се съобразява.

Петър Якимов

Стари кримки от СИК припомнят, че в средата на 90-те именно Пашата е покровителствал експремиера в силовата структура. Тогава Борисов е бил нещо като шеф на охраната на паркинга с лъскави бронирани автомобили на подземните босове.

В частната ГДБОП цялата машина работи под ръководството на Митко Каратиста. Българска легия „Антимафия“ разполага със скандален запис на бившия служител от разузнаването Ванко Атанасов, който отговаря в структурата за неформалните контакти с ДАНС. По думите на Атанасов Димитър Стефанов – Каратиста плащал „заплати“ на 50 на сто от сегашните служители на ГДБОП и ДАНС. Покрай скандала могат да изгорят много прокурори и съдии. Разследването сто на сто ще стигне и до журналисти, които са получавали тлъсти суми за черен пиар срещу неудобни опонент. Абверът на ГЕРБ слага свои протежета и в секторите за търговия и разпространение на наркотици, проституция контрабандни цигари, лихварство и рекет.

Страничният ефект, който се целял, е следене на политици и журналисти. Това прави частната ГДБОП още по-зловеща от бившата Държавна сигурност, твърдят независими наблюдатели.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *