Менторът на Галеви излезе от затвора

Братя Галеви
Братя Галеви

  Таки иска да завземе пазара на кокаин в цяла Африка. Легендарният мафиот от зората на демокрацията Бубо Таков, наричан в ъндърграунда „бащата на амфетамина“, отново е на свобода. Преди дни 65-годишният ветеран напусна Софийския затвор, след като присъдата му за производство и трафик на наркотици изтече.

Таков, стар столичен тарикат и близък приятел на влиятелни генерали от Държавна сигурност, влезе в пандиза през 2002-ра, след като бе спипан с огромно количество амфетамин. Тогава се говореше, че Бубо Таков умишлено е предпочел да влезе зад решетките, тъй като не желаел да участва в гангстерска война между арабина Адел Саркис и сръбския мафиот Сретен Йосич за това кой да произвежда и изнася амфетамина. Впоследствие Саркис оцеля по чудо в два атентата, а Йоца Амстердама бе арестуван и екстрадиран в Холандия. Публична тайна е, че и двамата мафиоти пазаруваха дрогата от лабораториите на Бубо Таков.

Братя ГалевиТайнственият гангстер Таков се смята и за първия покровител на дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов. В средата на 90-те Галеви, които са командоси, арестуват производителя на амфетамини и разбиват негова фабрика за производство на дрога. Дни по-късно обаче Таков излиза от ареста, а обвинения така и не са му повдигнати. Впоследствие бандитът привлича под крилото си Галеви, които го охраняват и предпазват от други бандитски формирования. В този период Таков е съратник на Николай Гигов.

„Бубо Таков научи Галевите да произвеждат метамфетамини. Заради това те се установиха в Дупница и поеха контрола върху завода за лекарства. Той лично им е изкарал поне 100 милиона евро, тъй като им осигури и контактите с арабския свят“, подмятат в ъндърграунда.

След като бащата на амфетамина влиза в затвора, бизнесът му е заграбен. Все пак той успява да изнесе по-голяма част от авоарите си в чужди банки, както и да си купи имоти в ЮАР. В последните дни от престоя си в Централния софийски затвор Бубо Таков споделял със съкафезници, че след като присъдата му изтече, няма да пробва нови престъпни дейности, а ще доизживее старините си в екзотични държави.

„Скътал съм няколко милиона – ще ги похарча по жени и живот, осигурил съм си достойни старини“, правел планове 65-годишният Бубо Таков.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *