МВР си измива ръцете за неразкрити престъпления, като ги приписва на “Гастрольорите”

МВР акция по залавянето на "Гастрольорите"

  МВР-то на Цветанов отново се оказа безсилно да спре въоръжените грабежи в страната. В нощта на петък срещу събота миналата седмица бандити ограбиха две аптеки и изкъртиха банкомат пред Трета градска болница в София. Освен това с нова сила започнаха палежите на автомобили в столицата след масовата истерия преди година – престъпления, които не са разкрити и до днес.

За 3 години, откакто Цветанов е на поста вътрешен министър, подчинените му не са разкрили най-големите грабежи в страната, показа проверка на журналисти. В същото време се точат милиони от бюджета за СРС-та, с които ченгетата уж следят организираните престъпни групи.

Полицаи слагат белезници на "гастрольор" в Свети Влас

В скоро време се очаква да бъдат арестувани криминално проявени лица и да бъдат обвинени, че са извършили някои от големите обири в страната, научихме още от източници в МВР, които не са съгласни с методите на работа на ръководството. Тези методи най-общо се състоят в това да се посочват виновници, без да има доказателства за престъпната им дейност.

Бандитите водят на МВР с двуцифрен резултат, разкриваемостта е под 5 процента. Така действащи полицаи от средните нива в системата описват положението с въоръжените грабежи на банки, трезори, банкомати и богаташки домове.

Освен това по данни на източниците ни, доказателствата срещу заловената слагат наскоро банда на „Гастрольорите“, които бяха арестувани в Свети Влас, издишали и се очаквало те да бъдат пуснати скоро от ареста, както се случва с всички шумни акции на полицията от последните години. Идеята на ръководни кадри от МВР и прокурори била „Гастрольорите„, начело с бившата барета Живомир Бакърджиев, да бъдат обвинени за грабежа на инкасо автомобилите в Студентския град и край Ловеч, които бяха ударени преди месеци, както и за обира на трезора, известен като „Пещерата на Али Баба“. Само тези удари са на стойност над 50 милиона лева, с които олекнаха застрахователните фирми. От асоциацията на застрахователите в България настояли пред МВР разследването на тези случаи да се форсира, за да уредят отношенията си с клиентите. Изпаднали в задънена улица, ченгетата спретнали екшън план, за да тушират напрежението сред жертвите на въоръжените грабежи. „Гастрольорите“ се оказали идеален вариант за нарочване, още повече че в бандата има бивша барета. Месец след арестите им обаче доказателствата срещу тях не са достатъчни, за да ги обвинят дори за обира в къщата на криминално провения Васил Джуров-Кьоравия. Разбра се, че той е бил арестуван заради трафик на крадени автомобили, а след това освободен.

За Кьоравия вече има сериозни подозрения от адвокати, че е станал сътрудник на МВР и с негова помощ „Гастрольорите“ са попаднали в ареста. Това още повече ще усложни доказването на престъплението, защото съдът отдавна не дава тежест на показания, които са дадени от информатори на полицията.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *