Кокинов издава тайни по делото срещу Чеци

Николай Кокинов
Николай Кокинов

  Силен шок у близките на Яна Кръстева предизвика включването на бившия градски прокурор Николай Кокинов по делото срещу подсъдимия за убийството й Чеци, научихме от нейни приятели след делото в понеделник.

Уволненият заради разговорите си с Бойко Борисов прокурор днес е помощник в адвокатската кантора, която защитава адаша му Николай Русинов – Чеци, подсъдим за убийството на момичето. Бившият градски прокурор се възползва от докладите на МВР, за да оправдае Николай Русинов.

„Кокинов познава детайли от разследването за убийството на Яна. Той със сигурност ще се възползва от това, което знае, и така ще помогне на Чеци, за да бъде оправдан“, категорични са приятелите на зверски убитото момиче.

Николай Русинов - Чеци
Николай Русинов – Чеци

Кокинов обжалва дисциплинарното си уволнение в съда заради скандалния запис с участието на Бойко Борисов и Мирослав Найденов. Там той дава оценка на колегите си в прокуратурата, нарича ги гейове и личи, че издава служебна информация от разследвания. За да може да практикува като адвокат, трябва да отпадне дисциплинарното му уволнение и затова той е само консултант на адвокатската кантора, която защитава Чеци.

Яна Кръстева е убита през лятото на 2011 г. в Борисовата градина. Тогава, като градски прокурор, Николай Кокинов пряко наблюдава случая и са му докладвани и най-малките подробности от разследването.

Яна Кръстева
Яна Кръстева

В началото, когато беше арестуван Чеци, Кокинов не откри доказателства за вината му, след това нареди да се арестува клошарят Пламен Трифонов, извини му се, когато не откриха доказателства, че той е убиецът, и после пак задържа Чеци.

Един от козовете, с които Кокинов разполагал, са оперативни доклади на МВР и подробности от ДНК експертизите, които бяха правени на следите по тялото на Яна.

„Освен че познава разследването и слабостите му, Кокинов може да повлияе на доскорошните си колеги в прокуратурата“, опасяват се близките на Яна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *