Кокаиновият крал Брендо със сензационни разкрития в италианския съд! Кои са истинските организатори на кокаиновия трафик!

Пред властите в Италия Брендо щял да разкрие истинския организатор на кокаиновия канал

  Евелин Банев – Брендо е прибирал комисиона от 1000 долара за всеки килограм кокаин, който съумее да внесе от Южна Америка в Европа. Това става ясно от обвинителния акт на прокуратурата в Италия срещу гангстера от Тополовград.

Съдебният процес срещу Брендо и сподвижниците му трябваше да се гледа в сряда в Милано, но бе отложен за  понеделник заради нови доказателства, предоставени от адвокатите му. Според защитниците на Банев – италианските топ юристи Лучано Пици и Серджо Спаньола, предоставените от тях пред съда документи ще оневинят напълно клиента им.

Хора от обкръжението на Брендо пък загатнаха, че в понеделник той ще вземе за първи път думата и в съдебната зала щял да направи сензационни разкрития за истинските организатори на кокаиновия трафик. „Брендо ще посочи кой е човекът, чиято вина изкупува – става въпрос за слабо известен за медиите в България гангстер от южното Черноморие който разполага с десетки яхти и с тях от години пренася наркотици. Въпросният мъж през годините е бил под протекцията на българските служби за сигурност. Когато занятията му станаха достояние на ДЕА, българските антимафиоти опънаха чадър над въпросния мъж и набедиха Брендо, за да поеме някой вината“, разкриват съратници на бившия борец от Тополовград.

Ортакът на Брендо Антонио Мелато

На този етап обаче събраните улики срещу Евелин Банев от криминалистите в Италия изглеждат непоклатими – освен конкретни и детайлни описания на схемата по трафика на дрога, имена на хора и показания на свидетели, ченгетата разполагат й със записи на разговори между знакови мафиоти от Италия, в които неведнъж се споменава името на Брендо като човека, от когото зависи пристигането на поредната пратка кокаин.

Евелин Банев транспортирал дрогата от Венецуела заради занижения контрол на тамошните пристанища. Негови хора товарели дрогата в кораби, които били разтоварвани в открито море и прехвърляли кокаина в луксозни яхти. Само през 2007 г. Брендо съумял да внесе на Апенините 40 тона кокаин, като от всеки един килограм прибирал комисионна от 1000 долара.

Мафиотът създал и огромна мрежа от финансови дружества и инвестиционни фондове, чрез които препирал стотиците милиони, изкарани от дрога.

Между 25 и 30% от приходите от кокаин Банев предоставял на висши полицаи, прокурори и държавници от няколко европейски държави. В засекретени томове към делото срещу „Кокаиновите крале“ фигурират и имената на над 40 полицейски началници от Венецуела, Парагвай и Колумбия, които получавали ежемесечни рушвети от „Кокаиновите крале“.

За рушветите на италиански полицаи и магистрати пък се грижел партньорът на Евелин Банев – босът на мафиотската империя „Брента“ Антонио Мелато. Ортакът на Брендо почти сигурно ще получи присъда от 30 години затвор, тъй като срещу него се водят разследвания от далечната 1994-та година. Що се отнася до Банев, прокуратурата иска той да влезе в затвора за 20 години.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *