Дачи Килъра извършил атентата срещу наркобосът Демби

Георги Петков - Дачи

  Мафиотската организация „Килърите“ е отговорна за стрелбата срещу Димитър Вучев – Демби, разкриват столични криминалисти. Ченгетата са категорични, че неуспешният атентат срещу Демби на 6 декември 2006 г. е бил организиран от бандата за поръчкови убийства „Килърите“, която е изпълнявала и мокри поръчки за Златко Баретата.

Наркобаронът Демби и жена му се измъкнаха по чудо изпод дъжд от куршуми в столичния квартал „Симеоново“ през зимата на 2006-а. Тогава автомобилът на бандита бе засечен на кръстовище и наемник изпразни цял пълнител „Макаров“ срещу Вучев. Куршумите обаче само раниха Демби, който навреме успя да залегне и да форсира колата си.

„Абсолютно сме сигурни, че Дачи е гърмял срещу Демби.

Димитър Вучев - Демби

Сватбарската стрелба е патент на Георги Петков – така той уби Юри Галев и простреля Камен Куката и Джованито. Освен това разполагаме и с оперативна информация, че „Кильрите“ са приели поръчка да отстранят Димитър Вучев от Златко Баретата„, обясняват ченгетата.

Преди месеци Демби е бил привикан в МВР, където криминалисти са го разпитвали за неуспешния атентат срещу него. Гангстерът казал, че не е видял човека, който е стрелял срещу него, но че е напълно възможно това да е Дачи.

„Убийството ми бе поръчано от Златко Баретата, който поддържаше близки отношения с Петър Стоянов – Сумиста“, обяснил Демби.

Наркобандитът разказал, че босовете на СИК братя Маргини, за които навремето работел Пешо Сумиста, винаги били в топла връзка със Златомир Иванов и че двете мафиотски организации често си сътрудничели.

Автомобилът на Демби му спаси живота след престрелката на Дачи Килъра в Симеоново

Ако ченгетата успеят да докажат, че Георги Петков – Дачи е стрелял срещу Демби, то наемникът от Червен бряг ще се утвърди като най-бруталния убиец в България. Засега Дачи е обвинен за убийството ма Юри Галев и получи осъдителни присъди на първа инстанция за стрелбите срещу Камен Куката и Ивайло Паунов – Джованито. Събират се доказателства, че разбойникът е стрелял срещу Манол Велев търновския адвокат Петър Лупов и бизнесмена Александър Занев.

39-годишният Георги Петков – Дачи Килъра бе внедрен в бандата на „Килърите“ от съгражданина си Васил Костов – Васко Кеца. Бившият бодигард на Бай Миле осигурявал стрелци за бригадата на Петър Стоянов – Вожда. В организацията ключова фигура бил и Янко Попов – Туци.

Освен с поръчкови убийства, мафиотската група се занимавала и с други дейности – контрол върху бардаците на СИК, в търговия с дрога и силово събиране на дългове. Съдебният процес срещу „Килърите“ е към края си на първа инстанция в Шуменския съд.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *