Голямата Федка пази имотите на братя Галеви

Пламен Галев и Ангел Христов
Пламен Галев и Ангел Христов

  Съдружник на Ангел Христов и Пламен Галев се грижи за имотите и хората им, докато бандитите са в изгнание, научихме от близки до бизнесмена.

Той се казва Феодор Феодоров и е крупен играч в бизнеса с метали в Перник е известен като Голямата Федка. Брат му, Малката Федка, бил криминално проявен и конкурент на остатъците от групата на Райко Кръвта в наркобизнеса.

Братя Галеви и Феодор Феодоров – Федката се познават отдавна, разказват свидетели на отношенията им. През 2007 година започват съвместен бизнес в редица фирми, в които привличат за съдружник и наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки.

След Таки от България избягаха и дупнишките бизнесмени и днес Феодоров е единственият представител на легалните им бизнес интереси.

Имението на братя Галеви
Имението на братя Галеви

Федката често отскачал и до имението на братя Галеви в село Ресилово. За него има съмнения, че е един от малкото, които контактуват с Пламен Галев и Ангел Христов след изчезването им.

Въпреки че не е известен в обществото, бизнесменът Фодор Феодоров има солидни връзки сред прокурори, съдии и политици. Той участва в прословутия „Съюз за Перник“, който подкрепи Георги Първанов за втори мандат като президент. Там заедно с Федката е и подсъдимият за източване на 7,5 милиона от САПАРД Людмил Стойков.

„Пламен и Геле имаха много силни позиции в Перник, но никога не са се месили в наркобизнеса. Гледаха на бандити като Райко Кръвта със снизхождение. Интересите им бяха далеч по-големи, и то в легалната сфера.

Федката е умно момче въпреки че е малко стиснат. Единственият му недостатък е, че го свързват с брат му, който си е бандит от улицата и не можа да израсне повече“, разказва бизнесмен от Перник.

Докато аверите му от Дупница са извън закона, Федката следял изкъсо и хората им, част от които вече били на служба при него.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *