Герой на Карбовски изчезна безследно

Ивайло Йорданов е в неизвестност от две седмици
Ивайло Йорданов е в неизвестност от две седмици

  Ивайло Йорданов, който преди време призна в предаването на Карбовски, че е ограбил златото от две ромски гробници, е изчезнал безследно на 16 август. Досега от него няма никаква следа. Това съобщи пред журналисти разтревожен брат му Игор.

Мистерията е още по-голяма, защото Ивайло потъва в неизвестност, след като дава показания по делото срещу Йосиф Йосифов – Костинбродския. „На 16 август брат ми влезе в съда и повече не излезе“ – обяснява Игор. Той напразно се въртял няколко часа около оградата на специализирания съд на ул. „Черковна“ в столицата.

След като брат му така и не се появил и през следващите дни, Игор решил да го обяви за издирване от полицията. Той допълнително се притеснил, след като била направена справка и се оказало, че Ивайло не е задържан от полицията след делото срещу Йоско Костинбродския.

Близнаците Ивайло и Игор Йорданови се прочуха, след като признаха, че години наред са слугували на бизнесмените Красимир Цанов – Будин от Костниброд и Красимир Гочев – Шмит от Своге, свързани с циганския барон Христо Върбанов – Ицо Папата. По тяхна заповед близнаците ограбили гробниците на майката и чичото на кръвния враг на Ицо Папата – Любомир Илиев- Любо Къдравия. Отвътре измъкнали злато и други ценни вещи.

Йосиф Йосифов - Костинбродския
Йосиф Йосифов – Костинбродския

Игор твърди, че Красимир Цанов – Будин и Красимир Гочев – Шмит имали дебели връзки в Главна дирекция „Национална полиция“. Пред журналисти той разказа, че няколко дни след мистериозното изчезване на брат му Будин и Шмит го завели при двама служители от сектора по убийствата.

Пред тях Игор се опитал да каже, че близнакът му е изчезнал. „Единият от тях обаче започна да ме бие. След това ми дадоха някакви листове, въобще не разбрах какво е написано на тях и ме накараха да ги подпиша“ – разкрива Игор.

Той твърди, че е с брат му Ивайло работили от 6 години за Шмид и Будин. „Изпълнявахме всичко, което ни кажат- пазехме им добитък на ранчото, режехме дървен материал, дори крадяхме за тях, без да вземаме никакви пари“ – обяснява Игор. Заедно с брат си той е лежал в затвора за кражби. „След като излязохме, никой не искаше да ни вземе на работа, защото сме рецидивисти и така попаднахме при Шмид и Будин – продължава Игор. – Преди време ни заповядаха да откраднем лаптопи от един склад, отново нищо не сме взели за себе си. След това заплашиха Ивайло с пистолет в главата да влезе в гробниците. Казаха, че иначе ще го ликвидират.“ Оказва се, че с машина може да се пробие в гробницата дупка с размери 40 на 40 см. Преценили, че Ивайло е слаб и може да се промуши. „Държаха го дни наред само на

Мартин Карбовски
Мартин Карбовски

салати, за да отслабне още повече и да се вмъкне – разказва Игор. – По това време ги чух да си говорят, че заедно с Ицо Папата ще затрият после и Любо Къдравия. Брат ми веднага след кражбите даде показания срещу тях, че са го накарали да влезе в гробницата.“ Игор е убеден, че брат му е похитен от Шмид и Будин, за да го накарат да замълчи.

Близнаците Игор и Ивайло, след като разказали пред полицията за мародерството в циганските гробници, напразно очаквали защита. От полицията обаче ги посъветвали да се приберат в Своге. Игор признава, че умира от страх, защото точно Своге е царството на Будин и Шмид. „Ходя по улиците като партизанин и само се оглеждам да не ме гръмнат“ – казва Игор.

Според него поредицата престъпления – кражби и грабежи, извършени от бандата на Красимир Цонев – Будин, Красимир Гочев – Шмид от Своге и техния приятел Христо Върбанов – Ицо Папата остават неразкрити, защото имат дебели връзки в МВР и прокуратурата, факт е, че няколко дела срещу папата, така и не влизат в съдебната зала.

Игор твърди, че е виждал с очите си как се дават подкупи на държавни служители.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *