ГЕРБ прекрати разследването срещу Кирил Рашков за поръчкови убийства

Кирил Рашков

  Разследването срещу ромския бос Кирил Рашков за подготовка на убийства е прекратено, научихме от достоверни изтоници. Тези дни той бе обвинен в укриване на данъци, но не и за аферата с поръчката за ликвидирането на двама ромски босове и един прокурор.

Преди година неговият човек Любомир Илиев – Къдравия беше арестуван, защото е поръчал убийствата на Ицо Папата, Цветелин Кънчев и прокурора Олег Янев.

Цар Киро е близък с Къдравия и дори му е давал пари, за да ги инвестира в строителство, а техният общ враг е вуйчото на Азис Христо Върбанов -Папата.

След ареста на Любо Къдравия от Костинброд Цар Киро също получи обвинение, че е организирал поръчката за убийството на враговете му. Днес обаче разследването е спряно, Къдравия е на свобода, а в затвора лежи мишената Ицо Папата.

Любомир Илиев - Къдравия

Отношенията между Кирил Рашков и Христо Върбанов са сложни и минават през скандали и сдобрявания между двамата. Те са едни от най-влиятелните босове в ромската общност и дълги години се поддържат един друг. Карат се за пари и контрола над износа на джебчии към Холандия и Великобритания, но винаги намират мост помежду си и успяват да се разберат.

Запознати с ромската общност разказват, че отношенията им се влошили, когато хора на Цар Киро убиха 18-годишния Ангел Христов в Катуница през лятото на 2011-а. След това в селото избухнаха бунтове и за да усмири тълпата, властта арестува Кирил Рашков. Той обаче не беше обвинен като подбудител на убийството на момчето.

„Цар Киро знае много за черните каси на всички партии и ГЕРБ се договориха с него, за да не е толкова голям ударът срещу него.

Кирил Рашков

Когато дойдоха на власт, Рашков беше един от основните им спонсори в Пловдив“, разказва представител на малцинството от града под тепетата.

След ареста на Цар Киро и делата срещу него Ицо Папата решава да завземе бизнеса му с износ на джебчийки. Тогава един от верните хора на Рашков – Любо Къдравия, се заема да ликвидира вуйчото на Азис, като за това има одобрението от Цар Киро.

По това време костинбродският бандит Йосиф Йосифов – Йоско вече е избягал от България и се налага да се търси друг килър. Любо Къдравия се свързва с грузинеца Костя Купреишвили, който гравитира около силови групировки през 90-те, и му обещава 100 хиляди лева за да убие Папата, лидера на „Евророма“ Цветелин Кънчев – Дон Цеци, и прокурора Олег Янев. Последният е един от обвинителите, които наблюдават разследванията срещу цар Киро за укриване на данъци.

Грузинският килър Купреишвили вместо да изпълни поръчката на Цар-Кировия приближен, отива при Ицо Папата и му разказва за заговора.

След това дава показания в НСБОП и Любо Къдравия е арестуван заедно с братята Васил и Георги Горанови от Долни Дъбник. После разследващите стигат и до връзката на подготовката на убийствата с Цар Киро, но скоро всичко е заметено. Няколко месеца по-късно е арестуван Ицо Папата.

Днес Цар Киро е в затвора и по информация, той търпеливо чакал присъдата му да изтече до няколко месеца. Докато ромският барон е зад решетките, бизнесът му се движи от сина му Ангел, който е приятел с Любомир Илиев – Къдравия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

„Всичко в съдебната система си има цена. За да се потули делото за подготовката на убийства, са раздадени поне един милион лева“, коментира адвокат.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *