Гангстерът Йоско разкрива още далавери на Христо Ковачки! Виж тук!

Йосиф Йосифов - Йоско

  Арестуваният в Солун костинбродски бандит Йосиф Йосифов – Йоско е обещал нови разкрития за данъчните далавери на бизнесмена Христо Ковачки.

Йоско беше един от защитените свидетели в съдебния процес срещу Христо Ковачки за източване на 17 милиона лева.

Деловите взаимоотношения между енергийния олигарх и престъпника от Костинброд продължават няколко години.

Йоско предоставя на Ковачки ромски фирми, чрез които, от една страна, се източват милиони от ДДС, а от друга, се теглят огромни кредити от Общинска банка.

Христо Ковачки

Двамата се запознават покрай счетоводителката Радостина Димова, която работи за Ковачки още от началото на 90-те години.

Когато става любовница на Йоско през 2003 г, тя е от най-доверените хора на бизнесмена и е прокурист на Общинска банка.

Димова се запознава с Йосифов покрай манията си да ходи по врачки. Клиентка е на бабата на Азис, ромската гадателка Станка. Под въздействието на Радостина Димова бандата на Йоско е наета за охрана, а също и да събира лошите кредити на Христо Ковачки. Тогава тръгва схемата с кухите ромски фирми, които стават „подизпълнители“ в енергийните предприятия на Ковачки. Единствената им функия обаче е да точат ДДС от несъществуващи сделки.

Христо Ковачки и Радостина Димова

Партньорството между Ковачки и Йоско завърша през 2009 г. със сканал. Оказва се, че Ковачки е ощетен с над 15 милиона лева. Парите са отклонени от Радостина Димова и Йоско. Двамата любовници правят обща фирма и отварят бензиностанция край Ябланица. Радостина Димова е уволнена. Не се стига до съд, защото тя знае прекалено много от тайните на Ковачки.

Радостина Димова обаче е натисната от полицията и дава показания срещу Ковачки. Йоско също разкрива пред ченгетата как е точено ДДС, а и как са теглени кредити от Общинска банка с кухи фирми. Той признава, че е получавал 10% от стойността на всеки изтеглен кредит.

През юни 2010 г. МВР разбива групата на Йоско. Той обаче е предупреден и се скрива. Започват да го издирват, но е арестуван едва наскоро в Солун. Без неговата подкрепа Радостина Димова се сблъсква с огромни финансови проблеми.

Тя е изтеглила заем от четвърт милион лева и не може да го обслужва. Обявяват за публична продан къщата й в Банкя. Фирмата й с Йоско е запорирана.

Когато костинбродският мафиот се върне в София, го очаква дело за разпространение на дрога.

Според прокуратурата от 2008 г. неговата банда е завладяла пазара на наркотици в Костинброд, Своге и околностите, а също и в два софийски квартала.

Йосиф Йосифов е роден в Костинброд през 1969 г., но живее в близкото с. Безден.

Пътят му тръгва от СИК, където за неговата група отговаря тайнствен бригадир с прякор Гащаря.

Името на Йоско нашумя покрай инцидента при който отвлякоха бизнесмена Стефко Колев и платения 1 млн. лв. откуп. По този случай беше разследван братът на Йоско – Бисер Йосифов. Със СРС тогава бяха засечени контакти на групата с действащи полицаи.

Досега Йоско успешно избягваше арести и затвор, въпреки че името му фигурира в дълга криминална хроника, като го подозираха включително и за разстрела на Фатик.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Гангстерът Йоско разкрива още далавери на Христо Ковачки! Виж тук!"

  1. Жоро   05.02.2013 at 11:27

    това са различни Йосковци, тъпи вестникари, вижте им снимките, които публикувате! не го ли разбрахте

    Отговор
  2. Жоро   05.02.2013 at 11:29

    единият е от Сливен, другият от Костинброд

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *