Висши полицаи замесени в смъртта на свидетеля Стойчо Стоев – Чочо по случая „Мирослава“ от Перник

Стойчо Стоев - Чочо

  Полицейският провал по случая „Мирослава“ от Перник тепърва ще разкрива мръсни тайни, научихме от депутат, който е участвал в алтернативната парламентарна комисия, разследвала убийството на момичето и смъртта на основния свидетел Стойчо Стоев в дома му.

Очаква се в скоро време единственият засега заподозрян за престъплението – Марио Любенов-Заека, да изтьргувя ценна информация която знае от самоубилия се Стойчо Стоев за връзки на висши полицаи с престъпления. Тогава ще лъснат и нерегламентираните им контакти с криминалния контингент.

Мирослава Николова беше отвлечена през декември миналата година. Похитителите се свързаха със сестра й и поискаха откуп от 500 хиляди лева. Сестрата Елеонора е гадже на един от синовете на Мишо Бирата.

Валентин Цоновски (вдясно) - и Цветан Цветанов

Следствието доказа, че Мирослава е била убита часове след отвличането и когато похитителите са искали откуп, тя вече е била мъртва. След поредица случайни или нарочни гафове МВР задържа криминално проявения Стойчо Стоев, който е и информатор на полицията, и приятеля му Марио Любенов-Заека.

Според народния представител Иван Костов, изразил мнение от парламентарната трибуна, служителите на ГДБОП, начело с шефа на отдел „Терор“ в ГДБОП Валентин Цоновски, не са имали правомощия да работят по този случай. Лидерът на ДСБ твърди, че наблюдаващият прокурор е дал тези функции на полицаи от Перник, а зам.-шефът на ГДБОП и двамата му подчинени своеволно са разпитвали Чочо. Те незаконно са го вкарали в апартамента му и драстично са нарушили служебните си задължения, като са го оставили да се самоубие. Магистрат, запознат с разследването, се чуди как окованият в белезници Чочо е успял да отключи металната каса, да вземе сам пистолета и да се гръмне в главата, след като не трябва да го изпускат нито за миг от поглед.

Заради смъртта на основния свидетел моторът на делото „Кильрите“ Валентин Цоновски е наказан от ръководството на МВР само с порицание и както се разбра, въобще не му пукало от този факт.

Марио Любенов - Заека

Според запознати с информация от разследването, която никога няма да се оформи в документ, Чочо е заявил пред антимафиотите, че ако бъде обвинен в отвличането и убийството, веднага ще разкаже за връзките на мафиоти с полицейски началници и прокурори. Няколко години Стойчо Стоев е бил бодигард на пернишки бос, за когото не е тайна, че поддържа близки контакти с ченгета и политици. Изплашени от информацията, която пази Чочо от близостта си с бизнесмена, са го направили само свидетел и са му обещали да се отърве убеден е бивш криминалист от Перник, който добре познава както Чочо, така и Заека.

„Ако Чочо е бил самоубит, защото много знае за връзки на полицаи с мафиоти, целта е била Марио Заека да остане единственият обвинен, за да не започнат да се топят един друг. В това топене най-пострадали щяха да са МВР“, категоричен е той.

Сега обаче Марио Любенов-Заека също е решил да търгува с информацията, която знае. Той е мълчал през цялото време и само повтарял, че няма участие в това престъпление. Далеч по-словоохотлив бил при разговор в ареста с висш шеф от ГДБОП, който се провел на 4 очи преди месеци. Запознати с характера на Марио са сигурни, че той има ценна информация, която ще го спаси от затвора. Близките му се опасявали да не последва съдбата на Чочо, но Марио не давал признаци да е притеснен.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *