Братя Галеви избягали с „Авиоотряд 28″

 

Ангел Христов (вляво) и Пламен Галев са виновни за организирането на престъпна група

  Звучи невероятно, но е твърде възможно известните дупнишки бизнесмени братя Галеви, които изчезнаха безследно през май миналата година, да са избягали с правителствения самолет на „Авиоотряд 28″. Тази версия е обсъждана на високо ниво в средите на МВР, макар че по нея не е било работено.

Припомняме, че в началото на май 2012 г. Върховният касационен съд окончателно потвърди, че Пламен Галев и Ангел Христов са виновни за организирането на престъпна група, и им наложи по пет години затвор, но се оказа, че те са изчезнали и не може да започне изпълнението на наказанието.

Според данните, които излизат в момента от специалната парламентарна комисия за „Авиоотряд 28″, излиза, че на практика никой не е оказвал никакъв контрол на полетите на правителствения самолет, а с тях се е разпореждал еднолично единствено бившият премиер Бойко Борисов. Досега комисията се натъкна на редица нарушения, като едно от най-фрапиращите е липсата на списъци с имената на пътниците на борда на правителствения самолет.

Правителствения самолет на „Авиоотряд 28"

По правило, за да излети, на борда му трябва да се намират или премиерът, или президентът, или председателят на Народното събрание. Самолетът може да излети без тях само с изричното разпореждане на премиера но списък с пасажерите е абсолютно задължителен и според хора, работили в авиоотряда, такъв винаги се е правел.

Друг е въпросът защо не всички списъци са стигнали до комисията.

Преди време от „Легия Антимафия“ съобщиха, че с правителствения самолет са изнасяни големи количества пари в кеш, а информацията потвърдиха бивши депутати от ГЕРБ и приближени до експремиера Борисов.

Според версията, която звучи все по-достоверно, на фона на разкритията за злоупотребите с авиоотряда Пламен Галев и Ангел Христов са били качени на борда и безпрепятствано са напуснали страната в неизвестна посока. Само така може да се обясни липсата на каквато и да било следа от тях, коментираха добре осведомени полицейски източници. Според тях е невъзможно двамата бизнесмени от Дупница така да се изпарят без протекция от най-високо ниво.

Преминаването им през контролен граничнопропускателен пункт би било много рисковано, тъй като там работят прекалено много хора и колкото и желязна да е схемата нещо може да се обърка.

Най-малкото да изтече вътрешна информация, коментират източниците ни. Според тях най-чистият вариант е този, след като, разбира се, са се отчели със солидна сума на бившия премиер. „И той, както и те, се занимаваха с търговия с каптагон и наркотици, така че версията е трябвало да учуди само онези, които не си представят до каква степен държавата се бе срастнала с мафията, по време на управлението на ГЕРБ“, подчертават експертите на МВР.

В тази връзка не е за подценяване и версията, че братя Галеви са разполагали с доста информация свързана с екзекутираните в Ирак през 2004 г. шофьори Георги Лазов и Ивайло Кепов. Според една от лансираните тогава версии те стават жертва на неуредени отношения, свързани със синтетична дрога. Тя се пазела в Пиринския край и се транспортирала с ТИР-ове на Изток. Тогава Борисов предприе акция за спасяването на шофьорите, която завърши с провал и до днес тъне в мъгла.

„Не е изключено Бойко да е предпочел да затвори устата на Галеви за шофьорите, помагайки на дупнишките бизнесмени да избягат“, твърдят източници.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *