Боби Белингата – наследника на Таки в контрабандата! Внася гориво за 5 млн. лв. на месец!

Красимир Каменов - Къро е поверил наркобизнеса в София на трима от най-верните си хора

В отсъствието на Христофорос Аманатидис – Таки и партньора му Красимир Каменов – Къро делата на групировката ВИС-2 се въртят от триумвират, твърдят столични антимафиоти.

Начело на бизнеса с наркотици е Кирил Киров – Кирчо Руския, който нашумя през лятото, когато бе арестуван като тартор на наркобанда. Кирчо Руския бе разследван и за подготовка на убийства на висши политици, както и на прокурор, но в крайна сметка не се сдоби с обвинения и бе освободен от ареста.

30-годишният мъж командва армия от над 50 дилъри на всякакви наркотици в „Люлин“. Казват, че седмичният оборот от бизнеса с дрога на хората на Таки надхвърля 250 000 лева. Ченгета обаче отчитат, че групировката на Кирчо Руския постоянно губи позиции и не може да се справи с никнещите като гъби шанаджии – независими търговци на дрога. Ситуацията обаче може да се промени заради скорошното излизане от затвора на Любомир Костадинов – Любо Младежа, тартор на Бандата на чуковете.

Кирил Киров - Кирчо Руския

Контролът върху заведенията, магазините и търговските площи, стопанисвани от ВИС-2, е поверен на Радо Боксьора. Високият над 2 метра мъж е бивш бодигард на Васил Илиев. Той бе лансиран за началник от Таки и Къро още преди 6-7 години. В последните месеци Радо Боксьора не е засичан в столичните заведения, заради което някои предполагат, че и той се е укрил в чужбина при господарите си. Пръв помощник на Боксьора е Михаил Търпинов – Мишо Търпин, на когото се отчитат оборотите от зеленчуковата борса в Слатина и печалбите от столичните паркинги и гаражи.

Най-оборотният бизнес в групировката на Таки и Къро си остава контрабандата. Нерегламентираният внос на горива, месо и всякакви акцизни стоки се движи от Боби Белингата. Казват, че само през Гърция бандата на Боби Белингата съумява да внесе контрабандно гориво за над 5 милиона лева всеки месец. В тази дейност ключови фигури бяха Светослав Стамов – Гембъла, Борис Христов – Ави и Стефан Киров – Купъра.Триото бе арестувано преди година в акцията на МВР „Недосегаемите 3″, но неотдавна контрабандистите бяха освободени от ареста.

Белингата напоследък се държи като пълновластен господар на София. Преди около месец например той се е забъркал в меле с един от големите бизнесмени у нас. Тарикатът дори скочил на бой на олигарха заради жена в столичен клуб и едва бил озаптен от охранителите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *