Най- важното за стриите и как да се справим с тях

 

strii-tyalo

Стриите са естетически проблем при много жени и всички искаме да се отървем от тях. Тъй като най- доброто средство е познанието, ви предлагаме полезна информация, която ще ви даде много насоки за решаване на проблема:

1 Как се появяват? Получават се, когато дермисът, който е средният слой на кожата, се опъне толкова, че еластичността му не достига и започва да се къса. Получава се възпаление на тъканта и микроскопично кървене, поради което стриите са пурпурно червеникави.

2 Има два типа стрии. Първите са тези, които току- що са се появили. Все още са червеникави. Вторият тип са, когато след известно време вече станат бели.

3 Не са характерни само за жените. Мъжете не са застраховани от появата им. Проблемът засяга и двата пола.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

strii

4 Някои хора са по- склонни към образуването им. Стриите също могат да се появят заради наследственост. Бременните жени са особено податливи към появата им, тийнейджърите и хората, които третират с тежести.

5 Най- добре е ранното третиране. Важно е да започнете да ги третирате, веднага щом се появят. Когато станат бели, вече е по- трудно.

6 Как да ги избегнем? Използвайте крем или масло с витамин А или такива, които съдържат ретинол. Ако не намерите крем с ретинол за тяло, може да използвате и такъв за лице.

7 Ежедневното третиране е фундаментално. Когато се появят стриите, освен ретинол, използвайте витамин С и пептиди, които стимулират колагена и подобряват външността им.

8 Масажите помагат. Нанасянето на крем чрез масаж увеличава кръвообращението в засегнатите зони и подобрява състоянието на стриите.

9 Ексфолирането също помага. Ексфолирането винаги е полезно за кожата и в този случай е супер препоръчително. С негова помощ елиминираме старите клетки и ги помагаме за развиването на нови и здрави клетки, които да изградят нова и здрава тъкан.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *