Начини за депилация на лицето

депилацияДепилацията е едно от тези неудобства, с които трябва да се борим всеки ден. За щастие, се появяват все повече методи за по- дългосрочно премахване на космите. Проблемът е още по- сериозен, когато трябва да се обезкосмят нежни места като мишниците и интимните места. Най- много обаче трябва да внимаваме, когато става въпрос за лицето. Представяме ви всички варианти за депилация на горната устна.

Лосино за тотално обезкосмяване „Естетика“

Методи, които не бива да прилагате

Има някои начини за депилация на лицето, които никога не трябва да прилагате. Бръсненето е един от тях. Може да го използвате за краката и други зони, но никога не го използвайте, за да премахнете мъха над горната устна, защото резултатът ще е мъжки мустак.

Обезцветяването на мъха се прилага от доста жени, но така не се премахват косъмчетата, а само променят цвета си, което не означава, че другите няма да го забелязват. А и може да се получи доста грозен дефект.

Депилатоарният крем премахва мъха бързо, лесно се прилага и не боли. Въпреки това, заради чувствителността на мястото, трябва кремът да е специално предназначен за лице и да не превишите времето за нанасяне, в противен случай могат да се появят петна или да се зачерви зоната.

Депилация на лицето с кола маска

Методът е продължителен, но не е подходящ за всеки тип кожа. По- чувствителните кожи могат да се раздразнят или дори да се изгорят. Затова първо изпробвайте на друго място преди да го използвате задепилация3 лицето.

Препоръчва се топлата кола маска. Тя отваря порите и по- добре елиминира мъха. Ако се депилирате с кола маска, правете го вечер, за да не се показвате на слънце.

Най- ефикасните методи

Без съмнение най- ефикасните методи са лазерът и електролизата. Но трябва да се извършат от професионалисти, а и отнемат време. Освен това, в случая с лазера, не е много ефективен, ако мъхът е много светъл. А и са доста скъпи.

Най- лесната лицева депилация е с пинсета. Изисква прецизност и постоянство, но не е болезнена, а и е много евтина.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *