Как студът засяга кожата ни

studeno-koja

С падането на температурите кожата ви става по- чувствителна? Има директна връзка между студа и зачервяванията по кожата. Ето кои са причините:

Кожата е защитната система на тялото ни. Когато има резки промени в температурата, тя трябва да задържа топлината. Как? Когато е студено свива кръвоносните си съдове, а когато е по- топло ги разширява. Различните температури водят до промени в големината на съдовете ни.

Зачервяванията… Могат да се появят навсякъде – на деколтето, на шията, по ръцете, също по носа, бузите. Това са издадени съдове, които с времето стават по- тъмни. Зоните, които могат да се дехидратират или да изгорят по- лесно, са тези, които обикновено се зачервяват.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

stud-koja

Тънката кожа е по- опасна. Този тип кожа са характеризира с това, че има по- тънък слой, поради което всяка агресия се отразява много по- зле, отколкото на нормалната кожа. Всичко, което дразни прониква по- лесно и засяга малките резерви на вода, която имате. Освен това, липсата на мастни жлези водят до липса на смазване и не могат да се поддържат нормални нива на хидратация, поради което се появяват зачервяванията.

Какво да правим? Ключът е в ежедневната грижа, а не само от време на време. Правете го с почистваща формула, подходяща за вашия тип кожа. Избягвайте драстичните температурни промени (силното отопление изсушава дермиса,и др. )

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *