Естествено средство срещу нежелано окосмение

okosmenie-nejelano

Премахването на нежеланото окосмение може да е много скъпо, болезнено и да изисква много време. Природните средства за премахването им, обаче ви спестяват тези неудобства. Тези рецепти няма изцяло да спрат растежа на косъма, но ще намалят производството му и ще увеличат времето, за което израства отново.

ПРИЧИНИ

Обилното окосмение обикновено се появява заради заболяването хирсуитизъм. То се предизвиква от обилното производство на андроген или заради увеличаване чувствителността на космените фоликули към този хормон. Андрогените са стероидни хормони, които контролират и регулират мъжкия тип окосмение, включително космите по лицето. Затова, колкото по- високи са нивата на андрогена, се произвеждат повече косми. Най- известният андроген е тестостеронът .Но реално дехидротестостеронът (ДХТ) е отговорен за излишното окосмение. Високите нива на андрогени може да е вторична реакция от синдрома на поликистозните яйчници.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

obezkosmyavane-ratse

ДИЕТА И УПРАЖНЕНИЯ

Един от страничните ефекти на затлъстяването е увеличаване нивата на андрогените. Така че, отслабването, помага за контролирането им. Затова, учените препоръчват здравословно хранене и тренировки поне 4 пъти седмично по 30 минути.

ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

Витамините Е и В6, също минералите като хром, магнезий, цинк и мед помагат за намаляване на нежеланото окосмение. Всяко от тези вещества помага за стабилизиране нивата на глюкозата, както и намаляване на нивата на андрогена. Когато нивата се глюкозата се увеличават, се увеличава и продукцията на андроген.

РАСТИТЕЛНА АЛТЕРНАТИВА

Екстрактът от сереноа репенс ил палма- джудже, намалява производството на ДХТ. Това е един от хормоните, в които се превръща андрогена и е директно свързан с растежа на окосмението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *