Депилация на чувствителна кожа

depilatsiya-sas-zahar

Имате чувствителна кожа? Обезкосмяването е мъчение? Тогава прочетете нашите съвети за депилация на чувствителна кожа, за да забравите за сърбежа и подуването.

Всеки кип кожа реагира по различен начин на депилацията. Затова трябва внимателно да се погрижим за кожата си преди, по време и след депилацията.

През лятото обръщаме най- голямо внимание на депилацията. Имаме много варианти за депилиране, които можем да използваме: с крем, кол маска, бръснарско ножче и пр. Ето какво да правим, когато кожата ни е чувствителна:

Съвети преди депилация

Важно е да хидратирате кожата си всеки ден. Преди да депилирате кожата си, тя трябва да е напълно чиста, без остатъци от крем или масло. Открийте тези части на тялото, където има най- голяма опасност от порозовяване или разраняване. Обърнете внимание на дължината на косъма. Не трябва да е по- голям от един сантиметър. Ако е по- голям, трябва да го подстрижете, преди да започнете депилацията.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kola-maska-vidove

Съвети по време на депилацията

Температурата на кола маската е много важна. В случая с топлата кола маска, температурата трябва да е точно определена. Преди да нанесете, изпробвайте да сложите малко от вътрешната страна на ръката. Ако кожата реагира по някакъв начин, измийте обилно с вода и не я използвайте. Покрийте зоната за депилиране, дръпнете в посока противоположна на растежа на косъма.

След депилация

Не излагайте кожата на слънце поне 24 часа. Не я ексфолирайте. Намажете с хидратиращ продукт. Не пропускайте да хидратирате кожата си два пъти дневно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *