Витамин Е за гладка и нежна кожа

Витамин Е има огромно значение за човешкото здраве. От него зависят до голяма степен състоянието на кожата, репродуктивните функции и имунната система. Широко използван в козметичната индустрия, задължителна съставка в много продукти.

„Био Код“ за нежна кожа – убива целулита

витамин е кожа

За витамин Е е важно да знаем, че той е част от групата на мастноразтворимите съединения. Това значи, че е задължително да го приемаме в комбинация с мазнини непосредствено преди или сред хранене. В естествено състояние се намира в ядките, месото, растителните масла, рибите, млякото и млечните продукти (когато са натурални).

Ползи от витамин Е:

  1. Предпазва от дегенеративни болести
  2. Превенция на сърдечно – съдови заболявания и артеросклероза
  3. Поддържа кожата здрава, еластична и нежна
  4. Укрепва имунитета
  5. Регулира кръвното налягане
  6. Възстановителни функции след прекарана болест

Също така витамин Е има мощни антиоксидантни свойства, способстващи за блокиране на свободните радикали, предизвикани от замърсяването на околната среда, стреса, нарушена обмяна на веществата, ултравиолетовите лъчи. Както навярно знаете, именно свободните радикали са едни от основните причинители на ракови заболявания.

Още едно важно свойство на това полезно вещество е способността му да прекъсва възпалителните процеси. С негова помощ могат да се успокои кожата и да се поддържа в добро състояние. Предотвратява преждевременно стареенето, способства за по – добро хидратиране. Освен това участва в процесите за синтез на протеини, което го прави незаменим помощник за растежа на клетките и доставката на кислород до тях.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *