Увредена коса? Ето как да й помогнем да отдъхне

kosa-naelektrizirana

Ако косата ви е увредена, не мислете как да прикриете лошото й състояние, а как да я възстановите. Предлагаме ви няколко идеи, за да си върнете косата:

Ежедневни навици, които ще променят нещата

Само с няколко малки промени в ежедневието си, можем отново да имаме красива и здрава коса. Ето кои са те:

1. Спрете горещината. Косата ви се нуждае от глътка въздух, което означава също да не я излагате на крайно високи температури, например преса или маша. Същото важи и за сешоара, пускайте го на по- ниски градуси.

2. Подстрижете връхчетата. Не е необходимо да правите някаква екстремна прическа. Достатъчно е да подстрижете увредените връхчета, за да възстановите жизнеността й.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosata-ne-raste

3. Използвайте качествени продукти. Вземете си някоя подходяща маска, която ще ви помогне бързо да възстановите косата си. Добре е да е обогатена с протеини и кератин, както и с етерични масла.

4. Не я заплитайте. Обикновено нямаме време или бързаме, когато трябва да се срешем и подсушим. За да възстановите косата си обаче, трябва да започнете да обръщате внимание на тези процедури. Използвайте гребени с големи и по- редки зъби. Докато е влажна още, може да я разплетете с пръсти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *