Първа помощ при косопад

Всяка жена мечтае за гъста и красива коса – не само за да се чувства секси, но и да усеща женствеността си. Правим всичко възможно, за да е здрава и блестяща, но понякога грижите ни не успяват да ни предпазят от косопада.

kosopad-anemiya

Има различни причини за увеличеното капане на косата, като сред тях са стрес, неправилно хранене, хормонални или дерматологични проблеми.

КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ?

Има някои природни рецепти, които можете да приведете на практика, за да се справите с косопада.

„ЕФЕКТ – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕШУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК

Хранене. Трябва да внимаваме много с храненето, от това зависи не само здравето на косата, но и на кожата и ноктите. Те са изградени от протеина кератин, който се произвежда от тялото. Ако косата е вяла и слаба, е много вероятно производството му да е нарушено и трябва да го стимулираме с добро хранене.

Храните, които най- много ще ни помогнат за производството на кератина, са млечните продукти, месото и яйцата.

Витамин С. Много е важен, защото помага на тялото ни да усвоява кератина. Съдържа се в големи количества в uvredena-kosa-praktikiцитрусите.

УВРЕЖДАТЕ ЛИ КОСАТА СИ?

Вие си знаете дали подлагате косата на агресивни процедури – боядисване с амонячна боя, шампоани с нитрати, сешоари, преса и пр.

Заместете тези вредни продукти с техните безвредни варианти на пазара. Избягвайте топлинната обработка с уреди.

КАК ДА СПРЕМ КОСОПАДА?

Масажите са добър начин, за да имаме здрав скалп. Може вие сами да си ги правите като така ще стимулирате космените фоликули да произвеждат здрава коса.

Тези масажи може да извършвате с помощта на кокосово мляко с малко бадемово масло. Смесете ги и нанесете върху скалпа. Направете масаж, оставете да подействат 30 минути и после отмийте с хладка вода. Правете процедурата 3 пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *