Причинява ли сешоарът косопад?

seshoar-saveti

Уврежда ли се косата от сешоара?

Освен честата смяна на цвета на косата, редовната употреба на сешоар също уврежда косата, съветват ни редица коафьори. Дали наистина сешоарът е толкова вреден за косата ни?

Сам по себе си сешоарът не може да причини косопад. Има регистрирани случаи обаче, в които след сушене със сешоар хора са губили значителна част от косата си. Пострадалите използвали ежедневно сешоара, на висока температура и го приближавали много до косата. Подобно нещо не само ни застрашава да останем плешиви, но и да изгорим скалпа.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО  И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

seshoar

Ако обаче между сешоара и косата има достатъчно дистанция, не е включен на много високи градуси, не би трябвало да има проблеми с апарата.

Високата температура на сешоара обаче е много вредна за косъма. Частиците вода, които са останали в косъма след баня, буквално завират от високите градуси на уреда и така се уврежда структурата на косъма.

Затова е важно да сте внимателни в употребата на сешоара. Дръжте го по- далече от косата си и го използвайте на разумни градуси. Друг вариант е да използвате продукти, които да предпазват косъма от високите температури. Но все пак е по- добре да използвате сешоара възможно най- разумно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *