Как да поддържаме косата си здрава и красива

kosopad-proteini-3

Притеснявате се за здравето на косата си? Сигурно, като всички жени, и вие се стремите косата ви да изглежда възможно най- добре, да е здрава и силна. Всеки ден трябва да полагаме специални грижи за косата и скалпа си.

За да имаме перфектна коса, трябва да спазваме някои специални съвети, които ни гарантират това. Затова ви предлагаме 10 съвета, които да спазвате всеки ден:

Подходящ шампоан

За да е блестяща и красива косата след баня, трябва добре да я изплакнем след шампоана. Ако остават остатъци по косата, тя ще стане мазна и сплескана. Затова трябва много да внимавате и да отделите достатъчно време за плакненето.

Тип гребен

Най- добрите гребени са тези от дърво или тези с естествени зъби, тъй като не позволяват на косата да има пърхот и да се наелектризира. Пластмасовите гребени късат косата и я правят да изглежда изтощена.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

koprinena-kosa

Ресането

Ако искате косата да е много блестяща и здрава, препоръчително е да я решете всяка вечер, за да активирате кръвообращението и така да стимулирате растежа. Ако имате къдрава коса, трябва гребенът ви да е с широки зъби, за да не образува още по- голям обем.

Поддържане на здрави връхчета

Връхчетата ви изглеждат изгорели, изтощени и отворени вследствие на въздействия като горещина или замърсяване, и пр. Въпреки че има много фактори, които помагат за възстановяването им, най- добре е периодично да ги подстригваме и така да стимулираме растежа.

Добро хранене

Храненето е много важно за здравето на косата, тъй като осигурява необходимите вещества. Добре е в менюто ни добре да са застъпени зеленчуците, ядките, авокадото, зехтин, риба, богата на омега- 3.

Пийте повече вода

Също както кожата, хидратацията е важна за здравето на косата. Важно е да сме постоянно хидратирани.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *