Как да избегнем преждевременното оплешивяване

Косопадът засяга милиони хора по света, и мъже, и жени. В повечето случай при мъжете, причините се дължат на наследственост или на недостиг на определени вещества. При жените, косопадът може да е симптом за много неща: бременност, менопауза, хормонален дисбаланс, заболявания и пр. Има начин обаче да спрете омразни ви косопад.

alopeciya-kosopad

1. Консултирайте се с лекар. Косопадът може да е симптом за заболяване, така че направете необходимите изследвания, за да сте сигурни, че сте здрави.

„ЕФЕКТ- 2“- ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

2. Променете храненето си. В много случаи начинът на хранене е виновен за загубата на косата ни. Мъжкото оплешивяване може да е свързано с натрупване на тестостерон в пубертета, което най- често е резултат от ядене на мазна храна и на много животински продукти. Храненето, в което много са застъпени мазнините и месото, повишават нивата на тестостерон, alopeciyaкоето засяга космените фоликули. Затова, включете в храненето си повече пресни плодове и зеленчуци, месото да не е тлъсто.

3. Взимайте пробиотик. При жените най- вече, косопадът може да е свързан с проблем на храносмилането. Понякога е симптом, че стомашните киселини недостигат или че не са усвоени протеините. Затова, подсилете храненето си с пробиотик, който заздравява храносмилането и подобрява усвояването на важни хранителни вещества.

4. Добавете цинк. Минералът помага на косата да произвежда колаген, а при липсата му страдат косата и кожата. Острата липса на цинк кара косата да отслабва и да пада, растежът е бавен, ноктите са чупливи, кожата суха. Ако имате тези симптоми, вземете си допълнително цинк.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *