Да развенчаем няколко мита за косата

Всички искаме да имаме здрава и блестяща коса. Има голямо разнообразие от процедури и продукти за коса, които ни помагат да я поддържаме в добро състояние. Но има митове за косата, които всъщност могат да й навредят.

kosa-taini

1. Трябва да решите косата по 100 пъти. Истината е, че трябва да намалите ресането до минимума. Ако я решите по 100 пъти, връхчетата ви ще цъфнат и косата ви няма да е блестяща.

„ЕФЕКТ – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Трябва да миете косата всеки ден. По този начин размесвате естествените мазнини и протеините, като изсушавате косата. Ще са ви необходими повече продукти за хидратиране. Мийте косата, когато наистина е мръсна.

3. Ако отскубнете бял косъм, на същото място ще поникнат по няколко. Всеки космен фоликул може да произведе косъм, след като друг е отскубнат, без значение какъв е цвета. Но въпреки това, не е добре да скубете косми.

bqla-kosa-bilki

4. Не трябва да се боядисвате, докато сте бременна. Смята се, че като сте бременна, не трябва да употребявате химикали. Избягвайте боята, която съдържа формалдехид, но такива вече почти не се произвеждат.

5. Миенето с бира прави косата по- силна. Счита се, че бирата прави косата по- силна, заради бирената мая и малцовия протеин. Но всъщност всеки тип алкохол изсушава косата повече, отколкото протеините могат да я възстановят.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *