5 възможни причини за косопада ви

kosa-luk

Много често, когато си мием косата и я сушим, забелязваме, че капе много. Не се отчайвайте. Има начини да откриете какво точно се случва и да потърсите най- подходящото средство за проблема.

Нормално е всеки ден да губим определено количество коса. Но ако не е нормално, трябва да потърсите помощ. Причините могат да са много. Ето някои от тях:

1. Дефицит на витамини. Грижите ли се добре за себе си? Храните ли се здравословно? Една от причините за косопада може да е липсата на витамини. Старайте се да приемате достатъчно витамин В12 и желязо, за да имате здрава коса.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

vegetarianstvo

2. Приемате определени лекарства. Някои лекарства объркват организма ни, което понякога причинява и косопад.

3. Винаги сте вързани на конска опашка. Оставяйте косата си да отдъхва от време на време. Ако постоянно я държите много стегната, може да причини сериозен косопад.

4. Много висока температура. Ако прекалявате със сешоара или пресата, това може да доведе до косопад, заради обработката с висока температура.

5. Стрес. Вреден е за здравето и често води до косопад. В съвременния начин на живот трудно можем да отделим време за пълен релакс.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *