5 грешки, които допускаме при сушенето на косата

kosa-seshoar

Често ни се налага да прибегнем до помощта на сешоара, за да елиминираме по- бързо влагата от косата ни. Но дали я сушим правилно? Ето кои са грешките, които най- често допускаме при сушенето на косата:

1. Не държите сешоара правилно. Една от най- често срещаните грешки е да държим сешоара, без да го движим и много дълго време да го задържаме в една точка. Трябва да е в постоянно движение, тъй като в противен случай може да се изгорите и косата ви да щръкне във всички посоки. Ако косата ви е много гъста, наведете глава и започнете да сушите на обратно, без да спирате да движите сешоара.

2. Забравяте да пазите косата си от високата температура. На пазара има различни продукти, за да предпазите косата си от горещината на сешоара, под формата на лосион или спрей. Ако използвате някой от тях, със сигурност ще спасите косата си от високата температура на уреда.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

seshoar-upotreba

3.  Не разпределяте косата си на кичури. Голяма грешка, която често допускаме при сушенето на косата, е да не я разделяме на сектори. Най- добре е да я разпределите на четири големи кичура. Започвате да сушите от предните, изсушавате ги добре и минавате на задните.

4. Много дърпате косата си с четката. Когато сушите косата със сешоар и четка, старайте се да не я опъвате прекалено много. Така само се къса и губи блясъка си, освен това ще увредите корена и ще усилите косопада.

5. Използвате погрешния гребен. Използването на метални гребени и четки е много сериозна грешка. Защо? Когато излагаме косата на горещ въздух, се загряват много бързо и късат косата. Идеалният вариант е да използваме четка с овална форма, която да има зъби смес от найлон и четина от глиган. Така най- бързо ще изсушите косата и няма да се наелектризира.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *