10 грешки в грижите за косата, за които не подозирате

kosa-maska-2

Можем да харчим много пари, за да поддържаме косата си, но накрая да не сме доволни от резултатите. Понякога бъркаме в грижите за косата, без дори да си даваме сметка. Ето кои грешки може би допускате, без да осъзнавате, че вредят на косата ви:

Не си миете четката за коса. Натрупват се много бактерии, които после попадат отново в чистата ви коса, като могат да раздразнят скалпа и да блокират порите. Затова, веднъж седмично мийте пособията си за коса. Следете и кога се налага да си купите нови.

Спите с памучни калъфки. Да, копринените изделия са скъпи. Но по- добре инвестирайте в калъфка от тази материя, ако искате да спестите пари от продукти за коса.

Излагате се много на слънце, без защита. Печенето на слънце часове наред е приятно удоволствие. Но не и за косата ви. Така, както предпазвате кожата си със слънцезащитен продукт, трябва да предпазвате и косата си. Достатъчно е да си сложите шапка или кърпа.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-prez-lqtoto

Сушите косата с кърпа. Този тип изделия изсушават прекалено много косата и с времето започват да влияят негативно. Най- добрият начин за подсушаване на косата е това да се случи по естествен начин.

Махате възлите както ви падне. Ако постоянно дърпате възлите с гребен, ща съсипете косата си. Опитайте да го правите с четка.

Не се храните здравословно. Сигурно ви е писнало да слушате как храната влияе на здравето ви. Ако искате обаче силна и блестяща коса, вместо да давате пари за скъпа козметика, инвестирайте в храна, богата на витамини А, В, С и Е, както и на минерали, полезни за косата.

Прекалявате с миенето. Ако косата ви не се омазнява всеки ден, няма защо да я миете ежедневно. Мийте я само тогава, когато видимо има нужда от това.

Боядисвате я много често. Може боядисването да се случва на 5- 6 седмици, но не по- често от това. Химикалите в тези продукти, влияят негативно на скалпа и правят косата по- слаба.

Забравяте за скалпа. От него зависи, все пак, дали косата ви ще е силна и здрава, колко бързо ще расте.

Носите много стегнати прически. Връзването на конска опашка е много удобно, но не и полезно, ако го практикуваме много често.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *