Хранене и косопад – ползи и заплахи

Генетиката и стреса са основните фактори, водещи до наличие на косопад. Не по – малко значение за здравето на косата обаче има и балансираното хранене, а лошата диета като едното нищо ще ви докара проблеми от подобно естество. Това форсира екип от учени да състави кратък списък с храни, помагащи за намаляване на симптомите.

Лосион „Ефект – 2“ срещу косопад и оплешивяване

косопад

„Както всяка друга част от нашето тяло, косата също се нуждае от храна, за да живее. Изпитва огромна нужда от протеин и омега-3 мастни киселини, които можете да намерите в рибите и ядките. Полезните вещества подхранват корените и сами по себе си са достатъчна мярка за превенция на косопад”, разкриват от известна столична клиника.

Също така, за доброто състояние на косата се грижи и микроелемента цинк. С негова помощ се извършва контрол върху мъжкия хормон тестостерон и производната му дихидротестостерон, която играе основна роля за наличие или липса на косопад. Намира се в телешкото месо, челния дроб, пълнозърнестите продукти, морските дарове.

Косопад заради неправилна диета бихте могли да отстраните и с протеинова диета. Просто завишете консумацията на постно месо, яйца, граф, боб и леща, пилешко и пуешко, риба. Здравословното хранене е важна част от правилния начин на живот, не го пропускайте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *