Яна Мринова: Не позволих талантът ми на актриса да отиде на кино! ИНТЕРВЮ

Яна Маринова

  Още с първите си два епизода сериалът „Фмилията“ стана абсолютен хит в ефира на Би Ти Ви. И в тази тв сага, както и в „Стъклен дом“ една от възловите роли е поверена на самоуката актриса Яна Маринова. Тя е бивша манекенка, но в последните години направи сериозна кариера в киното.

Освен това сега се подвизава и като тв водеща в прайм тайм риалитито „Гласът на България“.

Срещнахме се с Яна преди старта на новия й сериал и я разпитахме за участието й в него. Зададохме й, разбира се, и куп въпроси, касаещи личния й живот. На всички тях получихме откровени отговори.

– Яна, участвате в новия български сериал „Фамилията“ със Стефан Данаилов, Асен Блатечки и Ваня Цветкова…
– С Ваня Цветкова за първи път имам удоволствието да работя. Със Стефан Данаилов и Асен Блатечки сме снимали заедно в „Стъклен дом“. Като една добра дъщеря нищо лошо няма да кажа за родителите си (смее се). Героинята ми Лора не е любимата на Яворов. Тя е много взискателен човек на тема семейство. Помага на баща си в бизнеса, фамилията, която се оглавява от героя на Стефан Данаилов, е една от най-влиятелните в България. Тя е мощен фактор в политическия и икономически живот. Лора е проядена отвътре, както останалите членове на фамилията. С времето ще се разкрие личната история на всеки един от героите.

– Харесвате ли героинята си?
– Много харесвах героинята си от „Стъклен дом“ Елена Атанасова, но Лора ми допада още повече. Тя е нещо различно, човек който е no-пълнокръвен и дълбок, с истински цели в живота. За нея не може да се каже дали е положителен или отрицателен герой, защото в днешно време така ни завърта животът, че всяка истина е правилна според гледната точка. И най-положителните герои правят непростими неща. Определено Лора изглежда крехка и уязвима понякога, но като всяка силна жена има и моменти, когато трябва да прояви характера си.

– Лесно ли влязохте в кожата й?
– Да, тя си е едно към едно с мен. Винаги много съм харесвала тази симбиоза, когато едната страна е мъдра, устойчива и знаеща, че за всяко добро нещо трябва постоянство и търпение, а другата е по-щура и по детски преоткрива света. Никога не знаеш кога ролите се разменят.

– „Фамилията“ има ли прототип?
– Прототип е агресивното съществуване в днешно време. Когато човек се амбицира да направи дадено нещо, той плаща цена. Тази цена обикновенно е неговото наказание.

– „Фамилията“ не е единственият ви ангажимент. Водите „Гласът на България“, играете в театъра…
– Много съм ангажирана. В момента репетирам, снимам, участвам в сериала, а се подготвям и за други проекти. Във всичко, което правя, влагам 100% от възможностите си.

За ролята си във „Фмилията“ знаех още преди 8-9 месеца. За този период коренно се промени животът ми, за да мога сега да кажа, че Лора е като мен. Аз съм такъв човек и винаги приемам работата си лично. Няма вариант тя да не повлияе в ежедневието ми. Всичко се съобразява.

Със съпруга си Тихомир

В момента, в който реша да правя нещо, цялото ми ежедневие става подчинено на това. Всичките ми проекти са свързани с постоянна работа – курсове, репетиции, тренировки… Всеки ден правиш по нещо, за да се получат нещата. Няма момент, в който мозъкът да не щрака.

– Продължавате ли да работите и като каскадьорка?
– Не, в момента е невъзможно. Чисто физически нямам време. Всичко е въпрос на организация – от теб зависи как да си пестиш енергията, та да не правиш неща, които да те изразходват допълнително. Едно излизане вечер, едно кафе с приятели и половината ти неща отиват на кино.

– Кой ви откри за киното и театъра?
– Дълги години съм правила неща, с които съм се усъвършенствала – книги, спорт, курсове, хореографии… Нещо вътре в мен ме караше да искам да видя какво има отвъд. Жаждата и желанието, някои го наричат амбиция.

Със сина си

Бях управител на ресторант и реших да използвам потенциала си да стана актриса. Започнах да си търся работа, но видях, че не става. Затова отидох на манекенски ревюта и оттам се тръгна. Има много талантливи хора, които стоят и чакат някой да ги открие. Така талантът им отива на кино.

– Кога разбрахте, че сте известна?
– След „Сървайвър“ и „Стъклен дом“ дойде реалната популярност. Преди това също имах разни медийни изяви.

– Чували ли сте злобни подмятания за това, че сте самоука актриса?
– Злобни подмятания може да чуеш за всичко. Ако си отворен към тях, изпитваш вина. Аз обикновено им обръщам внимание, когато съм разконцентрирана. Ако ме жегне нещо, значи съм слаба и неуверена.

– Кое ви е най-трудно в актьорската работа?
– В момента ми е много трудно да се науча да не правя със 100% от възможностите си нещо, което може да се прави с 30%. Когато се занимаваш с 5 неща едновременно, не може всички да са на 100%. Уча се да се справям с лекота.

В роля с Калин Врачански

– Притеснявали ли сте се да се разгалвате заради роля?
– Има моменти, в които много съм се притеснявала, а в други въобще не ми е пукало. В някои случаи вътрешно ми се е искало да се скрия, но никой не е длъжен да се съобразява с моите лирични отклонения (смее се).

– Все още ли тренирате усилено в спортната зала? Не ви ли е страх, че ще станете прекалено релефна?
– В определени моменти повечетренирам, в други репетирам или пък танцувам. Зависи от ангажиментите ми. Всеки, който спортува, знае, че има задължителни упражнения, които трябва да се правят, за да няма контузии.

– Обиждате ли се на твърденията, че сте били анорексичка?
– Такива твърдения са гадни, но не им обръщам внимание. Мога да се обидя от човек, който ми е близък и уважавам.

– От работа намирате ли време за съпруга си и сина си Никола?
– Старая се максимално да превключвам. Когато съм със семейството си, не мисля за работа. Всяка свободна минута сме заедно. Има напрежение, когато не си изградил правилните взаимоотношения с близките си. Без работата ми няма да съм щастлива и реализирана. Човек трябва да е здрав, реализиран и обичан. Ако нещо от това му липсва, угасва.

– Замисляте ли се за друго дете с мъжа ви Тихомир?
– Не, имаме си завършеност в момента. Никога обаче не се знае, може след време да решим и друго.

– В какви отношения сте с първия си съпруг, който е баща на сина ви?
– Отношенията ни са идеални. Те двамата с Тихомир дори тренират заедно.

– Най-кошмарният ви момент в личен план?
– Разводът ми, много се страхувах какво ще стане с детето.

– Експериментира ли ви се с нещо екстремно?
– В момента не. Чисто психологически нямам нужда от силни усещания. Искам да ми е спокойно, да си уча текстовете, да си виждам детето и да бъда заедно Тихомир.

– Нима Яна Маринова вече не е луда глава?
– Това, че съм луда глава, го вкарвам в работата си. Лудата глава има нещо детско в себе си, на което му трябва мъдрост, за да бъде употребено в правилна посока. В същото време съм забелязала, че хората, които са деца от вътре, са много сериозни. Едно дете иска да се прави на възрастен.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *