Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов: Турски пилот кара самолета ни! ИНТЕРВЮ

Валери Симеонов
Валери Симеонов

  Валери Симеонов е български патриот и предприемач. В частния бизнес е от 1991 година. През 1994 г. създава телевизия СКАТ. Един от основателите е на СДС в Бургас, а по-късно телевизията му помага за създаването на партия „Атака“. Неразрешими противоречия го разделят с Волен Сидеров и през 2011 година става съучредител и съпредседател на партия „Национален фронт за спасение на България“ (НФСБ).

– Господин Симеонов, много анализатори смятат, че се движим на автопилот.
– Мисля, че не сме на автопилот, а сме качени на български самолет с турски пилот. Самолетът е раздрънкан, горивото свършва, презареждането намалява. Такава е жестоката истина, финансовата ни система е в срив, няма никаква събираемост на приходите, намаляват европейските средства. Стигнахме дотам да трупаме допълнителни задължения, които ще затормозяват живота на нашите деца.

– Вие бяхте сред най-ярките опозиционери срещу управлението на ГЕРБ, но не стана ли така, че последните станаха първи, а първите потънаха в кърви?
– Тя цялата съвременна история на България е история на новите приспособенци.

Росен Плевнелиев на тържествената вечеря-ифтар с турския вицепремиер Бекир Боздаа (вляво) и главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи
Росен Плевнелиев на тържествената вечеря-ифтар с турския вицепремиер Бекир Боздаа (вляво) и главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи

Безпринципното преобразуване на политици и партии е всекидневие. Големи са мащабите на съвременното ни предателство. В името на властта се сменят цели и платформи. Вече не можем да говорим за нормално ляво, нормален център или нормално дясно. Доживяхме да видим партия с претенциите за националистическа да се прегърне с ДПС. Подобни събития нямат аналог. Не вярвам и в Африка да се стига до такива пируети и обрати. „Атака“ е ярък пример за безпринципност, но такива метаморфози се наблюдават и при останалите партии. ДПС, която винаги е претендирала, че защитава интересите на турското население, на практика работи в коренно различна насока. Движението се стреми положението на турския етнос да се влошава, той да тъне в мизерия и безпросветност, да се капсулира, за да го манипулира по-лесно. Въпреки категоричното нежелание на електората си върхушката обедини БСП с ДПС. И заедно сега разделят България на отделни феодални имения.

– Има ли потентна институция, която да изведе страната от тежката икономическа и политическа криза?
– Институциите у нас са срутени. Правителството не знае къде се намира. Има срив във всяко едно отношение. Да започнем от полицията. Тя е парализирана от поголовната смяна на кадри. Нараства не само битовата престъпност, но и организираната. Министър Йовчев толерира саморазправата с полицаи, защото иначе не би допуснал пред парламента Волен Сидеров да блъска униформен полицай и да го кара да му се извинява. Преди известно време „Атака“ организира незаконни митинги в Бургас. Два дена блокираха квартал и спряха движението. Подобни акции са всъщност послание към престъпността – който е близо до властта, всичко му е Валери Симеонов разрешено. Във Външно министерство бе продължена политиката на гейско поведение във всяко едно отношение.За образование и икономика не можем да говорим. Министърът на икономиката се занимава с аварии в една мина вместо да изработи ясна стратегия за излизането на страната от тежката криза. В края на септември свършва туристическият сезон и пак се връщаме на дъното. Идват новите високи сметки за ток и парно. Положението е плачевно с пълната девалвация на ценности и институции. Това е тенденция, започнала отдавна, продължена от ГЕРБ. Сегашните просто ще ни довършат. Единственото положително на днешните управляващи е, че не вдигат патардия около себе си. За разлика от времето на Бойко Борисов днес не знаем къде става и къде ляга Сергей Станишев.

– Не виждате ли надежда в президентската институция?
– Този от портрета никога не съм го смятал за президент. Той не става за тая работа. Твърде обратни са му поведението и ориентацията в много отношения. Лесно управляем човек с повреден софтуер. От него не очаквам националноотго-ворно поведение. Той е поредният провал на прехода. Разберете, и в политиката трябва да има хора с характери, а нашият президент определено не е такъв. За това говори скандалната му вечеря с турския вицепремиер Бекир Боздаа по повод Рамазан Байрам. На тази вечеря бяха допуснати само турски медии, а българските, включително и телевизия СКАТ, бяха унижени.

– Може ли да се стигне до крайни ексцесии и прояви на политически екстремизъм?
– Напълно е възможно да се стигне дори до непредвиждани крайности. Вече сме били свидетели на опасни провокации.

Валери Симеонов Многократни са случаите, когато ден-два след критичен материал за Волен Сидеров или „Атака“ са палили колите на телевизия СКАТ и са ни хвърляли коктейли „Молотов“. У нас има политически лидери, които не могат да се владеят. Особено един от тях е с явни психически отклонения, а от луд човек всичко може да се очаква.

– В тази ситуация стягате ли редиците в НФСБ?
– Миналата седмица бях на обиколка в цяла Южна България. Срещнах се с нашия актив и обсъждахме резултатите от последните избори и допуснатите грешки. Казано директно – готвим се за избори, които очаквам да са много скоро.

– Откъде очаквате още гласове, за да имате запомнящо се присъствие в следващия парламент?
– Нашите гласове са два пъти повече, отколкото бяха обявени на последните избори. Злоупотреби имаше на всякакво ниво, като започнете от секциите и минете през избирателните комисии. Подали сме жалба за касиране на изборите. Иначе при нас са добре дошли всички, които поставят интересите на България над личните или партийните. Отворени сме към всеки човек и към всяка партия. Неслучайно вече постигнахме договорка с ГОРД и партия „Средноевропейска класа“. Използвам случая да им благодаря за безкористната им подкрепа.

Те обявиха, че застават изцяло зад нас, без да ни поставят условия за участие в следващите листи.

– Смятате ли, че следващият парламент ще е по-различен от този?
– За разлика от протестиращите не храня особени илюзии. Анализът на събитията през последните 24 години показва инертност. В следващия парламент със сигурност ще влязат БСП, ГЕРБ, НФСБ и вероятно ДПС. За останалите не мога да гадая. Реформаторският блок е съшит със стари и изгнили конци. Силно смущаващо е присъствието в това уж дясно обединение на партия „Свобода и достойнство“ на Касим Дал и Корман Ис-маилов, която е директно финансирана от турския премиер Ердоган. Очевидно „реформаторите“ ще са ракетата носител на турските имперски интереси у нас. Не вярвам и „Атака“ да излъже хората за втори път с празни обещания за пенсии от 500 лева и минимална заплата от 1000 лева.

– Все пак в следващия парламент ще ви се налага по определени политики да работите с някои от гореспоменатите партии. Ще можете ли?
– С всеки можем да работим по отделни въпроси, с изключение на ДПС. И в програмата ни е записано да се сложи край на партийния егоизъм и мегаломанията. Длъжни сме да преодолеем стари вражди и насъбрали се междуличностни отношения в името на Родината. По този начин ще търсим да прокараме и нашите политики.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *