Румен Угрински: Кипна ли, става страшно! ИНТЕРВЮ

Румен Угрински

  Румен Угрински стартира плахо в „Господари на ефира“, но днес така добре се е вписал сред адреналинките, че е трудно да си представим предаването без него. А явно и продуцентът Халваджиян не си представя, че може да мине без чаровния благоевградчанин, защото го ангажира за водещ най-редовно. В момента кукленият актьор се подвизава в шоуто в тандем с Мария Игнатова, с която си партнират заедно и в „Пълна лудница“. В хумористичната програма тя е Марчето, а той – смахнатият митничар, влюбен в ушите й. Партньорството на Угрински и изгората на Димитър Рачков е забележително, затова решихме да попитаме на какво се дължи химията помежду им. Разбира се, зададохме на Румен и много други въпроси, на които той отговори с присъщата му чистосърдечност.

– Г-н Угрински, за пръв път сте водещ в „Господарите“ в тандем с Мария Игнатова…
– Така е, досега не сме били двойка в „Господарите“. Но бързо се напаснахме. С Мария се работи лесно. А и моето притеснение да съм водещ вече е преодоляно. В началото по принцип си ми беше трудно, а сега имам увереност. С Мария изпадаме в забавни моменти, засичаме се, правим си смешки. След като разбра, че имам страхотен гъдел, тя понякога ме гъделичка – точно когато трябва да бъда много сериозен.

Румен Угрински и Мария Игнатова

– С Мария си партнирате и в „Пълна лудница“. Говори се, че Димитър Рачков ревнувал…
– Ама моля ви се, Митко няма от какво да ревнува. С нея просто си паснахме, дори още преди да станем водещи на „Господари на ефира“. Странното е, че колкото и понякога да съм притеснен и да ми е вдигнат адреналинът, с Мария се чувствам чудесно. Тя е много чаровна и привлекателна. В „Пълна лудница“ много се бъзикахме и в движение доразвихме образите си. С Митко и с Мария сме много добри приятели.

– Казвате, че в началото сте се чувствали неуверен като водещ. Как преодоляхте това?
– Ангажиментът ми като водещ беше нещо ново за мен. Спецификата на работата е друга, изисква се пъргава реакция да поемаш от партньора си. Основното е, че трябва да си самият ти, а не да играеш.

– На кого бихте връчили „Златен скункс“?
– На мен самия. Имам някой нелепи изцепки, които често дори ги излъчват в ефир. Правя уникални лапсуси или пък се заблейвам понякога… Но това е чарът на живото предаване. А и ние не сме новинари, нямаме такива претенции. Нашето шоу носи хумор.

– А на Волен Сидеров? Той обиди вашата колежка Мария Игнатова…
– На него ще му връчим призовка за съда. А иначе електоратът би следвало да му връчи жълт картон.

– Навремето в предаването на ТВ 7 „Говорещи глави“ сте имитирали доста известни хора. Имаше ли сърдити?
– Освен майор Костов, когото имитирах в „Пълна лудница“, не знам някой друг да ми е бил сърдит. Никога досега не сме се засичали с него в живота. Той е готин човек, но защо се впряга?! В „Говорещи глави“ имитирах политиците на деня.

– Какви са ангажиментите ви в Кукления театър?
– Приключваме сезона. Започнах да репетирам „Бурята“ на Шекспир, с режисьор Катя Петкова. Различно представление е, с огромни плоски маски които стават и кукли. Нещо много нетрадиционно е и същевременно адски трудно. Трябва да играеш без куклата да има обем.

– Забравяли ли сте ангажимент? Закъснявали ли сте?
– Бях изключително спокоен, да не кажа залупен човек. Общо взето детството ми беше щастливо и безгрижно, никога не съм си мислел, че трябва да помня много неща и да бързам.

На сцената или в „Господарите“ съм пъргав в зависимост от образа. В живота обаче, след като свърши спектакълът, всичко спира за мен. Дори се преобличам мудно. Колегите ми знаят, че не обичам някой да ме юрка. Имал съм моменти, в които дори съм изключвал, че в определен час съм на грим. Слава Богу, напоследък не ми се е случвало. Веднъж трябваше да отида в „Пълна лудница“, а бях забравил. За представление също съм закъснявал. Пак бях забравил. Вървях си съвсем бавно по улицата, мотаех си се и изведнъж до мен спря колата на колега актьор. Той ми каза: „Румка, в момента тече представлението! Ти играеш там!“. Отидох в последния момент. Добре, че колегите ми бяха успели да спасят положението и влязох в движение.

– Какво е в състояние да ви ядоса?
– Не паля бързо, рядко избухвам. Но понякога, като се съберат няколко неща, които ме възмущават – неправда, лицемерие и лъжа, става страшно. Мога да кипна за секунди и да изляза извън кожата си. По принцип не обичам физическите сблъсъци, въпреки че съм скачал на бой. Преди много години една колежка от ВИТИЗ беше бременна и един я блъсна доста грубо. Сбих се с него и победих. Казвам ви, като кипна, става страшно. Нищо, че съм кинта и двайсет (смее се).

– Разкажете за дъщеря ви Анита.
– Добре се справя с училището, ходи и на танци. Удава й се английският език, което беше изненада за мен и съпругата ми Биляна. С жена ми не сме имали такива амбиции.

Със съпругата Биляна и дъщеря им Анита

– Знам, че гледате животни вкъщи. Имали сте дори бяла зайка…
– Зайката я имахме 6 години. Хвана я някаква хрема и почина от нея. Имаме си и костенурче. Сега сме с коте.

– Планирахте ли вече къде ще почивате това лято?
– Идеята ни е за ваканция в чужбина. От 3 години не почиваме в България. Преди ходехме в Крапец с приятели. Напоследък обаче предпочитаме остров Тасос в Гърция. Аз съм много труден на промените, не отивам никъде, без да съм проучил и обмислил. Съпругата ми е по-спонтанна и преди три години тя даде идеята да пробваме в чужбина.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *