Рожденичката Искра Фидосова: Искам свободно време, за да ловя пъдпъдъци! ИНТЕРВЮ

Искра Фидосова

  Искра Фидосова е родена на 22 август преди 41 години в Лом. За своя празник народната представителка от ГЕРБ спретна градинско парти в двора на бащината си къща в Монтана и събра куп нестандартни подаръци. Пред репортер тя сподели, че мечтае да стане баба, която да отгледа с радост своите внуци.

– Какво си пожелавате навръх рождения си ден?
– Предимно здраве, за мен и за цялото ми семейство. Щастлива съм, когато всички около мен са добре. Аз се занимавам със съдбите на много хора, изживявам тяхната болка, проследявам как се развиват, помагам. Наистина ми се ще повечето граждани да благоденстват. Така ще се чувствам и аз по-щастлива. В личен план ми се иска да издържа на борбата, която започва в политическия живот. Започваме тежка парламентарна сесия. Пожелавам си успешно приключване на мандата на ГЕРБ. А за себе си искам повече време за моето семейство, приятелите ми. Ще ми се да имам свободно време за забавления.

– А те какви са, ако не са тайна, разбира се?
– Липсва ми планината, домакинстването. Обичам да готвя и го правя добре, но това все по-рядко ми се случва. Ще ми се да пътувам из страната, из чужбина. А нямам време. Ще ми се да ходя на лов. Дано намеря начин да посетя поне откриването на есенния сезон. Последната година не отидох на нито едно ловуване и направо ме е яд. Толкова харесвам тръпката на следенето на птиците, на дивеча. Обещавам си обаче един ден на отстрел. Вече 4 години ловувам и тази ми страст е публична тайна. Стрелям предимно по пъдпъдъци. Мерникът ми е много точен.

– В личен план как оценявате изминалата година?
– Положителна – и като очаквания, и като постигнат резултат в работата. Тежичка беше де, на изпитания. В личен план не ми остана време за семейството. През следващите месеци се надявам да съчетая по-добре нещата, да балансирам.

– Какви подаръци получихте?
– Всякакви, но имам още неща да получавам (смее се – б.а.). Рождения ден отпразнувах в родната Монтана, където организирахме градинско парти в двора на къщата ни. Ще дойдат най-близките ми приятели с децата си.

– Кой е най-хубавият и най-лошият миг в живота ви?
– Раждането на сина ми бе сред най-хубавите моменти, макар че аз не обичам да категоризирам нещата с „най“. Той ще ме радва за цял живот. Конкретен най-лош момент нямам. Тъгувам, когато видя, че другите около мен са нещастни. Хубаво е, че нямам много лоши мигове в живота си.

– Имате ли незабравим рожден ден?
– Празнувала съм рождени дни с грандиозни партита, с приятели. Обичам изненадите, нестандартните неща и близките ми имат предвид това. Правят ми ексцентрични подаръци, а не вещи или скъпи предмети. Обикновено ме радват с неща, които предизвикват повече адреналин и емоции. Водили са на празника ми цял оркестър с духова музика. 15 души се изтърсват и почват да свирят сръбски песни, предимно на Горан Брегович, когото обожавам. Правят ми и изненади с актьорски театрални изпълнения. Мои приятели си бяха облекли военни униформи и сами разиграха сценки от популярния руски филм „17 мига от пролетта“. Беше много забавно – незабравим рожден ден. Как да не съм щастлива, като видях весели руски офицери, пеещи и подскачащи на „Катюша“? Но това не е бил единственият ми позитивен рожден ден. Радвали са ме с песни за поручик Галицин, дегизирани като самия него. Поручикът ми дойде на гости с цялата си пиеща „блатная“ компания.

– Кои са хората, на които държите най-много?
– Членовете на моето семейство, разбира се, премиерът Бойко Борисов и хората, с които започнахме проекта ГЕРБ. Уважавам и колегите си.

– Притеснявате ли се от остаряването?
– Не, просто остарявам, какво толкова. Да не си на 30 и няколко, не звучи хубаво. Но, аз лично нямам притеснения.

– Как се виждате след 20 години?
– Надявам се, че за 20 години няма да се променя много и няма да се състаря. Мисля, че тогава ще имам повече време за себе си и за забавленията, които обожавам. Ще се радвам да имам внуци, които синът и снахата да ми оставят да ги гледам.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *