Победителят в “Биг Брадър” Никола – Лестер: Нямам шофьорска книжка, но ще запазя колата! ИНТЕРВЮ

Никола Настески - Лестер

  Никола Настески – Лестер, излезе на свобода след едномесечен престой в Къщата на „Биг Брадър“. За учудване на мнозина македонецът спечели шоуто с голям зрителски вот и победи приятеля си Найден.

– Никола, как се чувствате след победата?
– Ако кажа, че не съм щастлив, ще излъжа.

– Очаквахте ли толкова българи да гласуват за вас, след като има силни антимакедонски настроения?
– Честно казано, не знаех за тях. Преди две години бях в Слънчев бряг на почивка и не усетих никакъв негативизъм. Навсякъде, щом разберат, че съм от Македония, веднага ми казват „братко“. Винаги съм смятал, че сме братски държави и близки народи. Наистина не очаквах да спечеля, защото мисля, че българин в Македония не би се преборил – не би бил подкрепен.

– Какво знаете за Спаска Митрова и нейния случай?
– Той ми беше споменат преди няколко часа, но не съм съвсем запознат.

Зная, че е македонка, която има българско самосъзнание, поради което са отнели детето й и е отишла в затвора. Ако наистина е така, това е изключително лошо. Неприятно е, ако започнат да се пораждат конфликти между България и Македония, както с Гърция например.

– Нашият премиер пък не желае да подкрепи Македония за членство в Европейския съюз. Защо според вас?
– Разбрах за това още с излизането от Къщата, тъй като се е случило по време на престоя ни там. Честно казано, мислех, че като братска страна, ще ни дадете подкрепата си. Но това е политика, от която не разбирам достатъчно. Сигурно Борисов има някаква причина. Но на мен ми е все едно дали Македония ще влезе в ЕС или не.

– По-различен ли е животът в Македония?
– Откакто бях в балканския „Биг Брадър“ преди две години, живея в Хърватия, в Загреб. Там е по-различно, отколкото в София. Живее се доста добре, по европейски.

В Македония е по-консервативно. Според мен това се дължи на факта, че както вие, така и ние сме били под турско робство, докато Словения и Хърватия са били в пределите на Австро-Унгария, което все пак си е западно влияние. Знаете ли, че у нас все още жените трябва да са девствени преди брака.

Това не се спазва навсякъде, но извън Скопие е задължително.

– Бихте ли останали в България?
– Ако имам работа тук, да. Много искам да се занимавам с пеене, мога да изпълнявам и фолк, и поп. Знам за вашите певци – Глория, Галена, Азис, Анелия, Преслава. Може някой да ме покани за дует.

Макар и да уча бизнес логистика в Скопие, искам да стана певец.

– Къде сега е колата, която спечелихте от „Биг Брадър“?
– Изгубих ключа от нея. Предполагам, че ще ми дадат нов, надявам се поне. Проблемът е, че нямам и книжка, ама няма да я продам, ще я пазя за късмет.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *