Павел Чернев: Боби Цанков ме чувстваше като батко! ИНТЕРВЮ

Павел Чернев
Павел Чернев

  Павел Чернев застава пред журналисти след 55 часа безсъние. Излязъл от „ВИП Брадър“ и му звъннали 187 приятели. Получил 2735 SMS-a и съобщения във Фейсбук. След това с един приятел говорил до 3 часа сутринта, а още три часа по-късно трябвало да е на срещи за интервюта. Говорихме за всичко и всички. Павел Чернев наистина не се бои да бъде откровен.

– Как възприехте изгонването си от Къщата?
– Зарадвах се. Естествено, стана ми тъжно, защото се разделих с приятелче-тата си. Вътре се сприятелих с доста хора. Задължително ще се виждам със Станка, Тервел, Мишо Шамара, Стойко-страшна хумореска. С Ваня.

– С нея познавахте ли се отпреди шоуто?
– С нея се запознах покрай смъртта на Боби Цанков. Бяхме в телевизионно предаване. Още не му беще изстинал трупът, тя вече скачаше отгоре тру-пешката. Тогава малко й се поразсърдих, но после се разбрахме.

– С Боби Цанков приятели ли бяхте?
– Бях му адвокат за един период от време. После свикна с мен и все идваше да се съветва. Търсеше приятелството ми. Тогава прецених, че всичките тези бели с измамите са били, за да се направи на мъж, да изглежда и той престъпник в очите на другите разбойници. Момчешки работи, които му костваха живота.

Стремежът му да изпъкне в ъндърграунда и да бъде някой естествено му натрупа негативи и му създаде врагове. В подробности няма да изпадам. Но Боби ми звънеше, идваше с две бронирани коли да пие кафе и да си говорим. Чувстваше ме като батко, като човек, до когото може да се допита.

Боби Цанков
Боби Цанков

– Имате ли много такива приятели?
– Много. И не всички са добри момчета (усмихва се загадъчно – б.а.). Не ме притеснява на кой каква слава му се носи, щом съм го приел за приятел. Боби като го убиха, излязох пред цяла България да го защитя. За мен беше приятел с всичките си добри и лоши черти. Това, което не ми е харесвало, съм му го казвал. Когато го убиха, когато лежи мъртъв и всички плюят върху трупа му, ще стана да го защитя. Не зарязвам приятелите си и в смъртта им.

– В какви отношения сте с Волен Сидеров?
– В никакви.

– Разочарова ли ви политиката?
– Натъжи ме доста. Много мои илюзии за политиката си отидоха в тези години. Идеалите ми не ги разруши. Напълно наясно съм, че политиката е само средство да постигнеш каузата и идеалите си. Питат: Ама добре каква е?! И очакват да чуят от рода на – България на три морета и пет океана. Не, каузата ми е простичка – един ден България да стане толкова притегателна за своите млади хора, че да не желаят да я напускат. Искам да ти кажа, че България най-малко 2 пъти в историята си е постигала това. След като веднъж сме били, защо пак да не бъдем. Защо трябва винаги да изтъкваме трудностите и да казваме преди „да“ – „не“? Трябва да има няколко като мен отчаяни романтици, загубени души, които да казват – може.

– Така ли се определяте? Отчаян романтик.
– Най-вероятно. Казано на уличен език – голям балама. Защото хората настроиха къщи вили по Гръцко, народиха близнаци, живеят с жените си, веселят се. Гледат ме мен, въртят си ръката до челото и викат – тоя не е добре. Част от обстановката е. Всички казват – това не може, дай да си създам моето малко щастие, пък другите не ме интересуват. Не осъзнават, че красива мозайка се прави от разноцветни камъчета, а не от много сиви. Когато всеки живее сиво, затворил се е в своето си, мозайката няма да е красива.

Павел Чернев е слаб и атлетичен, преди да легне под ножа за операция
Павел Чернев е слаб и атлетичен, преди да легне под ножа за операция

– Жертвахте ли нещо в името на тази ваша кауза?
– Много, моят личен живот замина. Връзки, съжителства, всичко отиде по дяволите. Имаше месеци и години, в които не обръщах внимание на жената до себе си.

– Съжалявате ли за това?
– Надявам се да ми е простила. Но винаги си струва. Дали си струва писмото на Христо Ботев: „Венето, после България най-много обичам тебе“. Ти ми кажи.

– Какво говори това за вас – че сте силен човек, истински патриот?
– Не мога да се определя, но не съм слабак хвърлях се на всяко предизвикателство. Казвам каквото мисля. И си плащам цената. И сега ще го направя за това, което казвам за мръсната система в политиката. Ще ми бъде отмъстено. Само стой и гледай. Но аз назад от думите си няма да дам.

– Самотен човек ли сте? В Къщата Мира каза, че живеете като скот, че си нямате никого. Разбира се, каза го със съчувствие и само пред съпруга си.
– Тя обича да се прави на психолог. Така се казва, това е лафът. Не й се обидих. Съчувствие от нея обаче, колкото от петел яйца. По отношение на нея като обществената й проява съм силно убеден, не предубеден, че е част от тази система и ще си изпати. Погнусен съм като всички. Казвам това, което хората мислят. Това ми е девизът в живота – аз дръзнах. Затова влязох във „ВИП Брадър“. Много колеги, политици ме спираха. Продуцентите щели да ми намерят слабите моменти и ще се омаскаря. Казаха ми, че съм бълнувал за Хитлер. Та, влязох, дръзнах да се покажа по долни гащи.

Когато чуят бълнуването, да видят, че имам проблем със съня, че съм човек, който нещо му мъчи душата. Да, това съм аз. Да, напълнях. А бях като Тервел, като Мариян.

Павел Чернев лекува с ласки изтормозената душа на сърничката Лияна
Павел Чернев лекува с ласки изтормозената душа на сърничката Лияна

– Защо напълняхте?
– Защото ме срязаха на две. Гръбнака като ми оперираха, после една година на легло и ме лекуваха с лекарство, което изби хиляди хора. Изтеглиха го от употреба. „Виокс“ уби хиляди в Западна Европа – инсулти, високо кръвно налягане, инфаркти.

Мен също ме отрови. И оттам килограми. Аз не ям много. Не мога вече да тренирам. А и тези лекарства, които взимам за кръвно, ме обезсилват.

– Очакваше се с Мира Радева да влезете в пряк сблъсък. А заформихте добри отношения.
– Заслуга имат Джаред и Ани, които са прекрасни млади хора. Предразполагаше и мъжът й Иво – готин тип, добър приятел и почтено момче. С Мира имахме разговор и тя изплю камъчето – и аз трябва да живея, и аз трябва да се справям. Отвърнах – добре, прекратяваме. Исках да чуя човешкото изявление, а не – аз съм ангел небесен, пръцкам розова вода. Мисля, че с Мира имаме още път да извървим. Този, когото не искам да видя и чувам, е Пламен. Заяжда се, дразни. Житейският ми опит ме е убедил, че си създаваш врагове, без да знаеш. Както са казали монголците – достатъчно е хиляда души да ти желаят смъртта, за да умреш.

– А Ирина Флорин?
– Тя се чувстваше зле. Потисната, че е в тоя гълъбарник с хора, които не са й приятни чисто физически – тоя хърка, другият пърди…

На мен не ми пука видял съм какво ли не. На нея й беше потискащо. Извинявай, една тоалетна за 12 души. За привилегиите на Ирина се дразнех. За Мира – не, но пък тя така пресоли манджата за Ани и Джаред колко велики музиканти са, че очаквахме Пако де Лусия и някаква ангелогласна певица.

– С Лияна бяхте много близки.
– Да, има нужда от човешки допир, от душичка. Много измъчено момиче. В някои от житейските ситуации сигурно сама се е завлякла. Но коя жена не търчи подир любовта си?

Виждала ли си малко сърненце като са му убили майката, как трепери в гората. Защото аз съм го виждал. Ей такова нещо е, то трепери, уплашено от всичко. И какво трябва да направиш – да го гушнеш, за да се стопли. Така възприех Лили. Да, показва това, което има. Коя не го прави?

– Искате да кажете, че за вас тази сърничка е единствено приятел?
– Е, сега (усмихва се и навежда глава назад – б.а.). Мъжът си е мъж. Тя е много сек*и, като японска рисунка красива. Как издържах? Дисциплина. В спалнята с Тервел нещо се пипали. Е, млади хора. Не е станало кой знае каква беля. Имах моменти, в които бях граничен с Лили. Дяволите те хващат. Като я намачкотя и… леле – какво ще става после, но пускам. Може и от това толкова да съм бълнувал (смее се).

– Какво ви предстои?
– За здравето си трябва да се погрижа. Оказа се, че съм платил със здраве за това, за което ме питаш. Като бивш спортист имам мощен организъм, но всичко си има граници. Имам нужда от спокойствие, затишие, сън, да отида до Виена да си видя приятелите. Не мога да прогнозирам дали ще се влюбя.

– Ще се върнеш ли в политиката?
– Не съм излизал. Ще помагам за евроизборите от обединението Национален фронт, но няма да се кандидатирам за избираеми позиции. Хората искат нови лица, България има нужда.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Павел Чернев: Боби Цанков ме чувстваше като батко! ИНТЕРВЮ"

 1. j.mp   31.08.2021 at 22:14

  Truly no matter if someone doesn’t understand afterward its
  up to other viewers that they will help, so here it occurs.

  Отговор
 2. tinyurl.com   03.09.2021 at 7:19

  These are in fact wonderful ideas in on the topic of blogging.
  You have touched some pleasant points here. Any way keep up wrinting.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *