Майката на битата полицайка Лина Маркова: Любовникът на Венета Марковска счупи ребро на дъщеря ми! ИНТЕРВЮ

На масата на двете съдийки Янева и Марковска, присъства мъж приличащ силно на бизнесмена Георги Гергиев

  Венета Маркова е майка на полицайката Лина Маркова, участвала в задържането на Георги Георгиев – любовника на Венета Марковска.

Съдийката изгуби поста си на конституционен съдия, след като стана ясно, че е спасила Георгиев от съдебно преследване.

Заможният бизнесмен Георги Георгиев е арестуван през януари 2010 г, след като полицаи го спират за проверка. Заедно с него в джипа „Мерцедес“ са Иван Поптодоров и негова приятелка.

– Разкажете какво се случи в нощта на 21 януари 2010 г., когато дъщеря ви и неин колега задържат Георги Георгиев?
– Дъщеря ми патрулираше около „манастирски ливади“. Била е нощна смяна. Там ги изпраща комисар Наташа Николова, тогава началник на VI районно управление. Дежурните са знаели отлично къде са дъщеря ми и партньорът й, защото четох изявления на бившия вътрешен министър Богомил Бонев, който твърди, че тя е отишла там, за да „изкара някой лев“, т.е. да взема рушвети. Дъщеря ми никога се е занимавала с корупция. Влезе в управлението с отлична диплома и беше идеалист. Сега не знам дали вярва на някого или в нещо.

Лина Маркова

– Какво се е случило в онази нощ?
– Когато те спират кола за проверка, Лина вижда на задната седалка Георги Георгиев, който тогава, разбира се, не й е известен. До него седяла млада дама която бъркала в гащите на Георгиев. На предната седалка до шофьора седял, както стана ясно по-късно, някакъв техен приятел – зъболекар. Понеже джипът е луксозен, а в този район имало доста кражби на коли, тръгват да правят справка. Това провокира Георгиев и той започва да ги заплашва с Румен Петков, с някакъв прокурор. Показва карта и заявява, че е шеф на ВАС. Картата била подпечатана и подписана. Кой е правил тези фалшиви карти, не става ясно. Въпреки показаните документи Лина тръгва да прави справката – кой е шофьорът, чий е джипът, което изнервя Георги Георгиев. Той се нахвърля върху нея, събаря я на земята, къса й пагона и казва следното… Господин Дачков, може ли да го цитирам дословно?

– Да.
– Георгиев казва на дъщеря ми: „Ще ти еба путката майна! Аз теб ще те унищожа!“. Борислав Серафимов се втурва да помага на Лина, слага му белезници, а тя изтичва до колата и по радиостанцията вика подкрепления. Идват техни колеги, които арестуват Георгиев и го откарват в Шесто РПУ. Там у него намират и изземат всички карти, които са истински и принадлежат на госпожа Марковска. Включително и металния отличителен знак, който тя му е предоставила за ползване.

Венета Марковска

Има записи от охранителните камери на полицейското управление. От тях ясно се вижда как Георги Георгиев сам и без чужда помощ влиза в сградата. Минути след това, както е седнал на пейката в коридора, очевидно пиян, той пада от пейката на коленете си. Документирано е със снимки и записи, съществуват изпокъсаните пагони на Лина. Записите бяха изчезнали по едно време, но след като подадох жалба, внезапно се появиха. Не знам обаче дали не са ги манипулирали.

– Защо мислите така?
– Не вярвам нито на съда, защото видях от снимките, публикувани в пресата, че шефката на Софийския градски съд Владимира Янева е в близки отношения както с Марковска, така и с Георгиев. Не вярвам на прокуратурата, нито на прокурора, приятел на Марковска, който е иззел делото от Столичната дирекция на полицията и го е прехвърлил в Софийската градска прокуратура. Питам ги: защо? За да могат да му влияят ли там.

Шефът на СДВР Валери Йорданов

Искам да ви кажа и друго – делото е минало през 15 прокурори и никой не иска да работи по него.

– А за какво точно е делото и защо не искат да го работят?
– Делото е за полицейско насилие и е срещу дъщеря ми и нейния колега.

– Моля?
– Да. Правилно чухте. От дело срещу Георги Георгиев, иззето веднага от Столичната дирекция на полицията, което вече казах, то се обръща срещу двамата полицаи.

– А срещу него няма съдебно преследване?
– Не. Няма никакви последствия срещу него.

– Какво става, след като Георгиев пада на коленете си от пейката в Шесто РПУ?
– Колегите на Лина, които са били дежурни, веднага го питат има ли нужда от медицинска помощ. Той категорично отказва, заявява, че е добре. В четири и половина сутринта в Шесто РПУ пристига Венета Марковска. След нейната намеса откарват Георги Георгиев в „Пирогов“, който преди това сам е отказвал медицинска помощ. Рано сутринта на същия ден Марковска отива при зам.-министър Веселин Вучков и комисар Павлин Димитров. Твърдя, че в продължение на седмица Виолета Марковска лъжеше, че не познава Георги Георгиев и не е била при него, а Вучков мълчеше, въпреки че знаеше цялата истина. Когато журналистите го притиснаха, той пак излъга, като каза, че Виолета Марковска се е срещала с него, но срещата не била свързана с Георгиев. Това е лъжа. Марковска е отишла при зам.-министъра, за да поиска да й върнат личните служебни карти и документи, намерени при обиска на Георги Георгиев. Явно срещата е имала успех, защото Марковска се връща обратно в Шесто районно, а комисар Николова й връща всичко.

– Това не са ли веществени доказателства?
– Точно така. Но й ги връщат с едно обаждане по телефона.

– Какво стана с дъщеря ви?
– Започна да се оплаква от болки в гръдния кош. Не можеше да диша нормално и след време при преглед се установи, че има счупено ребро.

– Вие казвате, че Георгиев е счупил ребро на дъщеря ви?
– Разбира се! Имаме снимка, експертизи и медицински доказателства. Това е истината. А я изкараха нея насилник. По време на инцидента тя беше 55 кг, а в едно интервю той казва, че го е ритала с шутове в продължение на минути…

– После какво стана?
– Уволниха ги. Въпреки че Валери Йорданов, директор на СДВР, беше успокоил Лина и й беше казал да не се притеснява. Три дни след това ги уволни заедно със Серафимов. Лина изживя много тежко скандала.

Журналисти от Би Ти Ви започнаха да питат за случая и най-изненадващо Цветан Цветанов обяви, че ги връща на работа.

– Сега какво предстои?
– На 4 февруари ще има дело срещу дъщеря ми и нейния колега и аз много се страхувам. Възпитавана съм да казвам истината и няма да мълча. Дъщеря ми беше съсипана. Тя си даваше живота и здравето за работата, а те не само че я унижиха, ами искат да я изкарат и престъпник.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Майката на битата полицайка Лина Маркова: Любовникът на Венета Марковска счупи ребро на дъщеря ми! ИНТЕРВЮ"

  1. slavcho   21.12.2012 at 10:29

    no koment kakav comentar

    Отговор
  2. Идиот   22.12.2012 at 17:00

    Явно на милиционерката-биячка майка й я е възпитала така,но всички от деца знаем,че на лъжата краката са къси….при следващата й медиина изява дъртата вещица сигурно ще изкара,че Чък Норис е убил противното й отроче,което после е възкръснало и се е върнало да въздаде справедливост…..може би пак с палка и белезници?!?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *