Кали: Най-хубавата черта на българина е, че може да оцелява при всяка ситуация! ИНТЕРВЮ

Кали

  Кали е сред малкото певици в попфолка, които винаги имат мнение не само за случващото се вжанра, но и в обществото. Освен изпълнител тя е и водеща на социално предаване. Известна е като единствения дипломиран философ в лекия жанр.

– Кали, вълнувате ли с от протестите?
– В началото следях случващото се, но не ми харесва, че много от младите, които участват в тях, рушат и изпитват огромна агресия. Ние сме готови да се хвърлим като големите пичове с някакви искания, без да се замисляме какво наистина сме направили сами. Много хора ми се чудят, че съм прекалено строга с големия си син, и ми казват: „Остави го, той е дете!“. Но, аз знам, че ще го изтърва, ако но му говоря, и утре ще стане поредният вандал без ценностна система. Това ужасно ме дразни.

Проблемът на България не е в това какво са откраднали управниците, а че отнеха възможността на страната ни да се развие.

– Как според вас може да стане това?
– Пътувам много в България, която е затрупана с камари боклуци.

Ако впрегнат ромите да чистят, ще им осигурят работа години наред, защото тях не ги мързи. Просто трябва да им се даде възможност да работят.

Гледам запустели полета и се питам защо внасяме гадните гумени домати от Гърция, като можем да произвеждаме наши. Мои приятели ми казват, че е по-евтино, но мисля, че и ние можем да станем конкурентоспособни. Жалкото е, че ни е отнета възможността да се трудим.

– Не можете обаче да отречете, че повечето управляващи затъват в корупция.
– Крадат ни, така е, но защо ние нищо не правим? Да видим колко не са си платили данъците, осигуровките. А искаме да се грижат за нас. Нали каквото правим – това ще ни се върне.

Нека си представим държавата като едно семейство, а управниците да са бащите. Ако ние сме отговорни към бащите си, тогава можем да отидем при тях и да им кажем: „Аз пълних семейния бюджет, къде са сега парите, които да разпределим за топлина, за дрехи, за храна“.

– Вие нямате проблеми с плащането на сметките за ток, но за много хора това е непосилно.
– Слава богу, че изкарвам достатъчно за стандартите на България. Онзи ден научих колко струва един хляб. Влизам в магазина, харча двеста лева, не правя разбивки. Сега вече знам, че един хляб е един лев.

– Ако трябваше да издържате двете си деца само с майчински надбавки, бихте ли се справили?
– Ние плащаме доста сериозни суми за осигуровки и бих вземала около хиляда лева на месец. Ще се справям с тях, защото човек знае 2 и 200. Аз не съм от хората, които мрънкат. Търся начини да се справя. Това е най-хубавата черта българина – че може да оцелява при всяка ситуация.

Идват избори – отиваме гласуваме, без да си давамe сметка изобщо за кого. Важна е харизмата на лидера, който ще ни управлява, но има и други неща. Много хора хулят Бойко Борисов. Аз не бих го направила, защото през последните четири години живея в една сравнително променена страна. Сега отвлякоха детето на Брендо. Защо не отвлякоха моето?

– Нима забравихте, че бившият ви приятел Антон Краус имаше проблеми с отвличанията?
– За такива престъпления трябва да има доживотен затвор. Има неписани закони в мафията – удряш там, където най-много боли. Когато се включваш в тази игра, трябва да си наясно с нейните правила.

Познавам хора от ъндърграунда. Те са гадни с бизнес партньорите си, но когато на вратата им потропа обикновен човек за помощ, често помагат.

– Същите тези хора извършиха какви ли не прегрешения, застроиха дори плажовете.
– Какъв е проблемът с това? На много острови по света се строи направо във водата.

За какво трябва да пазим тези купчини пясък? Крайбрежната ивица е там, където има хотели – излизаш директно на пясъка и ти е окей, нали? Не харесвам само нощните заведения, които са до хотелите, защото заради тях не може да се почива активно.

– Вие за кого гласувахте на последните избори?
– За ГЕРБ. И сега пак бих гласувала за тях, защото не виждам алтернатива.

– Заради управлението на ГЕРБ обаче хората вече се самозапалват.
– Гордея се с патриотичните прояви на всеки българин.

Знаем всички за този чех Ян Палах, който даде начало на протестите чрез самозапалване. Не е добре обаче човек да прави такива неща. Това е много жестоко. Пламен от Варна се превърна в символ на протестите у нас, но не мисля, че бе необходимо.

Българите се събудиха, всички в парламента са доста уплашени от това и следващите управляващи ще започнат да се съобразяват с гласа на народа. Но ние трябва да се запознаем с Конституцията, самата аз не съм наясно с нея. Затова не мога да изляза да протестирам, защото дори не си змам правата. Протестът е много сериозно начинание и човек трябва да е абсолютно наясно за какво излиза.

Сега платих 70 лева ток, при условие че у нас работи само телевизор. Отоплявам се на газ. Майка ми е с два климатика и сметката й е 80. Какво правя?

Слизам при електромера – той се върти като луд. Затова тази седмица чакам хора да проверят какво се случва. Но ако аз не подам сигнал, как хората от енергото ще знаят, че някой може би се е закачил за мен и краде ток?

– Ако не бяхте певица, какво щяхте да работите?
– Можех да чистя входове, да гледам деца, да преподавам философия. Знам, че живея в страна, в която заплатите не са високи, но ми се предоставят шансове. Не можеш вечно да мрънкаш. Моят син, като ми каже „искам“, аз го питам – ти какво ще ми дадеш? 8 години от неговия живот протекоха в това „искам“. Затова получих един лигльо, мрънкалник, който не върши работата си качествено.

Крайно време е да разберем – за да имаш нещо, трябва да дадеш.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *