Естрадната легенда Кристина Димитрова: В Индия си промених съзнанието! ИНТЕРВЮ

Кристина Димитрова
Кристина Димитрова

  Кристина Димитрова има забележителна музикална кариера, но и впечатляващ живот извън сцената. Прочутата певица се е развеждала два пъти, запалена е по хазарта, пробвала се е в киното, в бизнеса с недвижими имоти и в политиката.

Репортер се срещна с нея и я разпита подробно за миналото и настоящето й. А на въпросите получи откровени отговори.

– Г-жо Димитрова, успявате ли да си починете през лятото?
– С Орлин Горанов направихме доста концерти в страната. На 13 август имаме голям бенефисен спектакъл в Бургас. Ще дойдат много приятели, които ще ни направят изненада. Там ще представим две чисто нови песни. На фестивала „Бургас и морето“ също представихме ново парче. През лятото съм много ангажирана – и сама, и с Орлин, но успявам да съчетавам полезното с приятното. Живея на Черноморието. Подготвям и нов репертоар с Десо от „Мастило“, той ми прави аранжиментите. Мои известни шлагери ще са с хаос и денс звучене. През септември може да посетя Индия, това ще е страхотно зареждане за мен. Мечтая си и за Тибет.

– На 31 юли имахте рожден ден…
– Бях запазила заведение на брега на морето, не си обичам рождените дни, а през лятото е и трудно да си събирам приятелите. Като се замисля, винаги има за какво да съжалява човек. Връщайки се назад, си намирам грешките. По-малко обръщах внимание на децата си, фокусът ми беше върху кариерата. Щастлива съм, че синовете ми израснаха сериозни и щастливи момчета и може да се разчита на тях.

Кристина Димитрова– Казвате, че живеете като тийнейджърка. Винаги ли е било така?
– Винаги, на хората им е приятно да са с мен. Дори по-младите от мен не могат да издържат на темпото и начина ми на живот. Не се мъча да бъда интересна, естествена съм. Напоследък ми казват лъвче или тигьрче. Приятелите ми се шегуват, че съм огнена лъвица.

– Вие сте много поддържана жена. Имате ли силикон?
– Не, нямам никъде по себе си. Говори се, че съм сложила силикон в устните си, но ме е истина.

– Хазартна личност сте. Все още ли играете в казина?
– Доста съм намалила хазарта, нямам време да вляза в казино. Най-голямата сума, която съм губила, е 10-15 хиляди лева, а съм печелила до 25 хиляди. Парите за мен не са от първостепенно значение. Щастлива съм от това, което ми дава работата.

Цял живот се издържам от музика и мисля, че имам един добър стандарт. Преди 7 години бях в Индия и оттам се върнах с различно мислене. Разбрах, че материалното не е толкова важно, не е на първо място. Осъзнах, че съм щастлива, че имам хора до себе си, които ме обичат и държат на мен. Харесва ми да съм добре, но не ламтя.

Певицата с Георги Димитров - Джеки в щастливите им времена
Певицата с Георги Димитров – Джеки в щастливите им времена

– Кои са най-трудните моменти в живота ви?
– Винаги съм имала шанса в точния момент да попадна на правилното място и на подходящия човек. Най-тежкият ми период в личен план беше, когато баща ми се разболя от рак на стомаха преди 10 години и почина.

– Кой ви помогна в началото на вашата кариера?
– Още докато бях в Консерваторията, преподавателката ми по пиано Мария Ганева написа първите ми песни. Благодарение на нея бързо набрах инерция. В националното радио обаче не ме пускаха много. Казваха, че гласът ми е твърде секси и не е полезно за младото поколение. Но телевизията ме обичаше, доста ме канеха. След като срещнах Иван Тенев, той написа много текстове за мен и за дуета ми с Орлин Горанов.

– Говореше се навремето, че сте гаджета с Орлин…
– Това се чува и до днес. Иван Тенев не ме ревнуваше от Орлин, който дори ни беше кум на сватбата. Вторият ми съпруг Георги обаче винаги е бил ревнив. Бракът ни се развали по тази причина. И мъжът, с когото съм от 17 години, никога не ме е ревнувал от Орлин. С дуетния ми партньор много се обичаме и сме големи приятели. Надявам се така да бъде винаги.

– Кога разбрахте, че сте популярна?
– Година след като започнах, бях вече популярна. На 20 участвах при Кеворк Кеворкян във „Всяка неделя“. Набрах бързо скорост.

Кристина със сина си Димитър, който преди време бе свидетел по дело за източване на кредитни карти в Германия
Кристина със сина си Димитър, който преди време бе свидетел по дело за източване на кредитни карти в Германия

– От 17-годишна се издържате сама. Коя беше първата ви работа?
– Завърших гимназия и работех 8 месеца като чертожник. Тогава беше задължително да имаш трудов стаж преди да кандидатстваш. Бях много бърза и изпълнителна, никога не ми се налагаше да отивам навреме на работа и да стоя до късно. Много ме обичаха колегите. Леля ми ме назначи.

– Първата ви кола?
– Купих си с първите хонорари Трабант на търг. Мъж и жена се развеждаха и го продаваха за 400-500 лева. По-късно си взех дачия от Шумен.

– Имали ли сте проблеми с досадни обожатели?
– Има обожатели, които ме преследват години наред и не се отказват. Досега не съм стигала до полицията, намирам други начини да ги сплаша.

– С първия ви съпруг Иван Тенев сте в добри отношения. А с втория -футболиста Георги Димитров, как се разбирате?
– С него не поддържам никакви отношения. В началото беше красиво и хубаво, но ревността му развали всичко. Не е вярно, че ме е биел. Станаха обаче няколко сериозни скандала и реших, че децата ми не бива да бъдат свидетели на такова отношение, известно време бях с охрана – около 6 месеца, защото Георги не беше съгласен да се разделим.

С Орлин Горанов и бившия си мъж Иван Тенев
С Орлин Горанов и бившия си мъж Иван Тенев

– Кога и как срещнахте мъжа, който е до вас в момента?
– Вече 17 години сме заедно. Видял ме е по телевизията и много ме харесал. Дойде на едно частно парти и ми поиска автограф на лист хартия. Тогава го попитах защо му е, след като ще го хвърли. Тай ми отвърна: „Не, ще си го пазя!“. И до днес си го пази това листче с моя автограф.

– С какво се занимава?
– Има фирма, върти бизнес. Никога не ми е дал повод да се замислям, че разликата ни във възрастта е пречка. Той е по-млад от мен.

– Замисляли ли сте се за дете?
– От самото начало му казах, че не желая вече да прекъсвам кариерата си. Дала съм му отворена врата – ако иска да си създава семейство, да си потърси любовта другаде. На този етап сме заедно.

– Разкажете за синовете си.
– Големият завърши спортно училище с футбол. Има малък бизнес в България за мъжка мода на едро. Всеки месец пътува до Италия. Малкият се занимава предимно със спорт, ученик е още.

Изпълненията на Кристина и Орлин Горанов радват няколко поколения българи
Изпълненията на Кристина и Орлин Горанов радват няколко поколения българи

– Преди време се твърдеше, че големият ви син е осъден и лежи в германски затвор за точене на пари от банкомат…
– Нищо подобно не се е случвало. Писаха дори, че е осъден на три години и половина.

Синът ми беше свидетел по дело на негов приятел от Германия и в тази връзка беше задържан за няколко дни, докато се изясни всичко. Нещата се раздуха прекалено много и никой не го интересува кое е вярно и кое лъжа.

– Замисляли ли сте се да се установите в чужбина?
– Много възможности и предложения съм имала. Обичам да пътувам, но винаги се връщам в България. Тук ми е мястото, не мога да вирея другаде. С втория ми съпруг Георги имахме възможност да живеем в Израел и Швеция, но беше мъчително за мен, не можах да издържа.

– Правили ли сте си някога хороскоп?
– Вярвам на нумерологията, това е точна наука. Врачки обаче не посещавам. Е, ходила съм, но не са ми познавали нищо. Оправдават се, че не могат да влязат в биополето ми заради силната ми аура.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *