Георги Ривов: ГЕРБ дойде на власт да ускори смъртността и обедняването на народа!

Георги Ривов

  Георги Ривов е роден в Хасково на 18 юли 1971 г. През 1988 г. става олимпийски шампион по информатика. През 1990 г. основава клуб по карате в родния си град. Завършва Техническия университет за три години и половина като частен ученик. Има собствен бизнес в областта на инженерната си специалност – информационните и комуникационните технологии. Ривов е генерален секретар на Националната федерация по карате. Има най-висока степен на съдия в България, на Европейската и Световната федерация. Завършил е и магистратура в Националната спортна академия. Женен, с три деца.

– Господин Ривов, партия „Свободен народ“ най-сетне беше регистрирана. Какво предстои от тук нататък?
– Предстои да се явим на предсрочните парламентарни избори. Ще се борим за всеки глас и ще влезем в парламента. Първият ми и най-важен коз е това, че сме млада партия с нови лица, които никога не са се занимавали с политика и не могат да бъдат свързвани с 23-годишния преход. Другият е, че ние вече имаме платформа, с която ще се обърнем към голяма част от българските граждани по различни начини. За тези, които са обеднели, изстрадали и са на улицата заради този преход, имаме ясно послание. Има основна разлика между митингуващите по улиците в цяла Европа и демонстрациите у нас. Досега никой не е коментирал това. В цяла Европа хората стачкуват, за да не загубят доходите си които са извоювали през годините. Те не искат да изгубят своята 14-а или 15-а заплата, пенсиите, социалните си придобивки. Това е разлика от 180 градуса с България. Хората излязоха на улиците, за да им намалят разходите. Това е напълно нелогично. Добре е, че те протестират срещу монополите, но дали проблемът идва само от там? Защо 23 години след прехода бяхме доведени до там да стачкуваме за разходите, а не за доходите си. Затова нашият призив ще е да се борим за увеличаване на доходите.

Георги Ривов внася Декларацията „За честни избори“ в представителството на Европейската комисия

– А тези монополи резултат на липса на политическа воля ли са?
– Монополът в цялостния ни живот идва от едно място. Там бе дадено началото на прехода. Тогава едни хора седнаха на кръглата маса и решиха, че има огромни активи в държавата, които трябва да бъдат раздадени на определени хора. Те приеха план и за да го узаконят, създадоха Конституцията. В нея има много демократични текстове, но са сложени или спестени изречения или дори запетайки, които водят до това, че днес да сме бедни, неграмотни и бездуховни. Всичко това се получава чрез ограбване на народа, естествено, чрез монополите. Затова стигнахме до това дередже.

– Какъв е „приносът“ на ГЕРБ в този процес?
– Добра или лоша, преди имаше работеща икономика и хора с някакви доходи. При преброяването населението все пак се оказа, че наброява 7,5 милиона. Но според плана, който посочих, трябваше да сме 5 милиона и още по-бедни, а ГЕРБ трябваше да ускори този процес.

– Вярвате ли, че има таен план?
– Да, те трябваше да ускорят този забавен процес, тъй като българинът е все пак доста жилав и трудно позволява да му се отнемат благата, доколкото ги има. А той все пак има собственост. Колкото и малка се оказа, че по-голяма част от българите имат апартаменти. Тази собственост именно попречи този план да се изпълни бързо, както са го смятали. Тогава вкараха елемента ГЕРБ, за да ускорят процеса. Наистина след тяхното управление хората излизат по-бедни, бизнесът е омаломощен, а някъде въобще го няма, много фирми фалираха, много работни места се закриха. Хората боледуват. Днес стигнахме до това някои да се самозапалват да избиват семействата си, да се самоубиват. Докараха ни до шизофрения. Това е плод на всичко, което вече 23 години съществува в България.

– Вие споменахте за Конституцията. В нея пише, че България е социална държава. Така ли е наистина и могат ли да бъдат съдени правителствата, ако не е?
– В България традиционно тези, които са облечени във власт, не спазват законите и на първо място основния – Конституцията. Тя е в основата на всичко, което става в страната. Макар и да не забелязваме нейното отражение, нейните клаузи се виждат във всяко действие и бeздействие на управляващите. В нея са записани и много хубави неща, но и много липсват. Щом не се спазват правилата, защо да се спазва Конституцията? По-лошото е, че ние нямаме изградена социална държава. Затова нашата платформа е насочена към социална демокрация. Тя се случва в страните, които са, както се казва, над „пояса на водката“ – Скандинавия и малко по на юг от, тях. Ние също можем да я изградим. Тя ще бъде със силно демократични принципи и силна социална държава

– Какви ще са посланията ви към пенсионерите?
– Винаги съм казвал на майка ми: „Помагай на нас, на младите, защото твоите старини зависят само от нас“. И наистина младите имат нужда от моралната подкрепа на родителите си. Те ще изкарват пари за пенсиите и старините им.

– Обещавате ли да повишите пенсиите, ако дойдете на власт?
– Първо трябва да направим нов обществен договор, работеща икономика, качествено образование, добро здравеопазване за достоен живот на всички – децата, младите, средна възраст и старите хора.

– Защо според вас Бойко Борисов си подаде оставката?
– У него има страх, включително и от улицата. Може би, първата му реакция е била точно заради страха. Но при по-дълбок прочит прозира желанието му да съхрани това, което е останало от популярността на ГЕРБ. Ако беше останал още няколко седмици, хората щяха да го линчуват. Затова той избяга.

– Разчитате ли, че изборите, ще бъдат честни?
– Още преди четири месеца основахме специален щаб за честни избори. Сега е ясно, че ГЕРБ губи все повече популярност. Старите партии също и хората казаха: „Искаме нови лица“. Единственият изход при това положение е да откраднеш изборите с различни техники. Нито едно от нашите предложения за промяна в Изборния кодекс на формата “Заедно за честни избори“, която основахме, не беше прието. Това, което ни остава, е да информираме хората за опасностите и да противодействаме на схемите, които ще се опитат да употребят.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *