Вдовецът на Славка Найденова – Филип Николов: Павел Найденов ме заплащи, че ще ме унищожи! ИНТЕРВЮ

Славка Найденова и Филип Николов на сватбата си

  Нa 1 февруари 2010 г. телата на Славка Найденова и сина й Пол Уилсън са открити с 50 порезни рани и прерязани гърла в дома им в градчето Дейл сити, щата Вирджиния. Сестрата на покойния създател на „Мултигруп“ Илия Павлов и детето й са намерени убити от втория й съпруг Филип в къщата им на ул. „Хановер Корт“ 4501. За двойната екзекуция бе арестувана настоящата съпруга на бившия мъж на Славка – Лестър Уилсън. След 2-годишен съдебен процес рускинята Наталия получи две доживотни присъди без право на помилване. Две години след трагедията, която преобърна живота му, овдовелият съпруг на Славка продължава да живее в Америка. Той с мъка изплаща ипотеките, които му завеща убитата му съпруга, но не иска да продава „Къщата на ужасите“, както бе наречено от световните медии злокобното имение.

За първи път 43-годишният Филип изповяда мъката си от убийството на Славка и сина й, когото обичал като свое дете, и развенча мита за несметното богатство, което оставила след смъртта си сестрата на покойния милионер Илия Павлов.

На кръщенето на Славка и синът й Пол

– В едно интервю преди време Павел Найденов беше споделил, че не е одобрявал брака ви със Славка. Не е харесвал за зет и бившия й съпруг -негъра Лестър. Дори не е познавал родителите му, а на вашата сватба не е присъствал. Защо според вас е приел за снаха жена като Дарина Павлова, която е от обикновено семейство и дори го е развела с първата му жена – дъщеря на генерал, а вас не ви е харесвал?
– И в трите случая никой не го е питал. Как си представяте Илия да попита татко си може ли да се ожени за това апетитно парче от Казанлък? В случая с Лестър Славка е била малко объркана по очевидни причини и цяла година го е пазила в тайна от семейството си. В моя случай Славка вече като зряла жена нито за миг не се съобразяваше с баща си за каквото и да е, камо ли за интимните си връзки. Присъствал съм на много техни, меко казано, разпри. Неприятна гледка! Не поддържам никаква връзка с биологичния създател на жена ми по простата причина, че бях заплашен от
самия него от, цитирам, „унищожаване“.

– Логично е след загубата на сина си, който бе един от най-състоятелните мъже у нас, Павел Найденов да гледа с подозрение към вашите намерения спрямо дъщеря му. Но какви претенции има след всичко, което се случи, и защо ви заплашва?
– Това, че ме заплаши, е разбираемо. Като законен съпруг на Славка съм и законен наследник според българското законодателство. Баща й Павел Найденов поиска да се откажа от моите законни права в негова полза. Нямах нищо против в онзи ужасен момент, в който се намирах. Но той направи няколко арогантни постъпки спрямо мен, които ще спестя. Именно те ме накараха да размисля. Знаех, че ще имам проблеми с него, но както и да е. Досега не съм реагирал на медийните изяви на Павел Найденов, защото го познавам до най-малките детайли. Вече 18 години съдбата ме свързва с това семейство под една или друга форма, а не бих искал, повярвайте ми.

Малкото мулатче Пол било голямата слабост на Филип

– Вие как попаднахте в семейство Павлови?
– Работих за „Мултигруп“ от 11 февруари 1994 г. Бях в течение на личния живот на Илия, Дарина и децата им, както и на Венцислава, която е дете от първия му брак с дъщерята на генерал Чергиланов. По време на немалкото години, през които работих в резиденцията на Илия в Бистрица, където беше неговото лично пространство, и като началник на неговата местна охрана се налагаше да съм в течение на живота му. Върхът на айсберга беше убийството на сина на Славка. Чувството, което изпитах, търсейки пулса на вратлето на 8-годишно дете, това няма никога да го забравя. Да виждаш кръвта му върху ръката си… смазващо е!

Обичах Пол може би повече от собствените си деца. Той бе най-страхотното момче, което познавах. Загина, докато се опитваше да спаси майка си.

– Павел Найденов твърди, че след смъртта си, освен къщата с много тежести на „Хановер Корт“, Славка е оставила доста други дългове. Как се справяте с изплащането на ипотеката й?
Дълговете и притесненията, които имам, не ги пожелавам на никого. Работя като всеки в тази страна. Все още съм в процес на изучаване на новите условия и уча по малко езика. Плащам каквото мога. Наследих една ипотека, която засега е 1040 долара на месец и е единствено на името на Славка. Втората ипотека, която виси като тежест на къщата, е за 82 000 долара. Тя е на името на Славка и първия й съпруг Лестър. Така и не открих банката, която го е отпуснала, защото е в друг щат. Тази вноска е по-малка от първата и това засега спасява къщата. В момента в нея живеят наематели – едно чудесно латиноамериканско семейство с две малки деца на 3 и 4 годинки. От 2 години са там и не знам нито как Лестър ги е настанил, нито с какви права го е направил.

Павел Найденов

– Не ви ли е хрумвало да продадете къщата след трагедията, която се разигра там?
– Никога не съм искал да я продавам. Славка много си я харесваше. Другата й къща я загубих, въпреки че ходих на едно дело в съда. Трябваше да платя колосална сума пари, за да имам шанс да я задържа. В съвместната фирма с Лестър, където по думите на Славка имаше 13 къщи, сега няма нищо. Незнам защо.

– А как се запознахте със Славка?
– С моята втора съпруга и негова сестра ни запозна убийството на Илия на 7 март 2003 г. Тя дойде на погребението… Както се казва, гроб ни събра и гроб ни раздели… В интерес на истината дълги години аз не знаех, че Илия има сестра, тъй като заради нейните увлечения по Кришна, тя е била тема табу за обсъждане. От 1991 г. Славка е била в Америка и рядко е била в България. Славка направи много за мен и за детето си, както и за това да сме заедно в Америка.

– А какво знаете за първия й брак с негъра Лестър, от когото е синът й Пол?
– Славка се е омъжила за афроамериканец с произход от остров Аруба, също с Кришна съзнание, като нея. За този брак, сключен през 1997 г, никой от близките на Славка не е знаел повече от една година, дори собственият й баща.

Убийцата Наталия Уилсън

– Искате да кажете, че Славка е членувала в секта?
– Това е тема, която не желая да обсъждаме. Всеки си избира религията, която да изповядва.

– Славка имаше ли предчувствие, че нещо лошо ще се случи?
– Нямаше видими врагове. Просто които имаше по онова време. Искам да споделя и нещо съвсем лично за нас. Със Славка взехме решение и планувахме да имаме дете. Малкият Пол много искаше да има братче, за да си играе с него. Говорихме за това броени дни преди да се сгромоляса всичко.

– Вярно ли е, че се е страхувала да дойде в България след убийството на брат си Илия Павлов?
– Категорично не. Тя просто нямаше при кого и за какво да се връща.

– Имате ли информация каква е съдбата на рускинята Наталия, която екзекутира Славка и Пол? Дали е екзекутирана, или е получила доживотна присъда?
– На 20 август се срещнах неофициално с адвоката на Наталия – мистър Ед, по негова покана, в неговия офис. Разговаряхме нашироко по случая с помощта на осигурен от него преводач. На 5 септември в американския ежедневник „Вашингтон Пост“ излезе статия, че Наталия Уилсън се е признала за виновна и получава две доживотни присъди без право на обжалване. В нарочно съобщение до мен мистър Ед потвърди, че случаят е приключил. За мен обаче остана въпросът защо нито веднъж прокуратурата и Пол Еберт като прокурор, не се свързаха с мен въпреки опитите на адвокатката ми.

Славка и Пол

– Мислите ли, че бившият съпруг на Славка – Лестър също е замесен, след като в съда се застъпва за съпругата си Наталия? Като мотив за убийствата тя е посочила ревността, която е изпитвала към Славка.
– Не искам да коментирам този въпрос. Имам особено виждане по темата. Моето самостоятелно и скромно разследване ми струваше около 20 000 долара. Направих каквото трябва и каквото можех, но останалото не зависи от мен.

– След смъртта на Славка тръгна слух, че сте се върнали отново при бившата си съпруга и живеете при нея в Испания.
– Това е смехория. От 10 години първата ми жена живее с много свестен мъж. Ходил съм им на гости заедно със Славка, и то няколко пъти. За последно бях в Испания миналата пролет. Отидох, за да видя децата си. Рядко се чуваме, те са вече големи хора.

– А откога не сте стъпвали в България?
– От 20 юни 2011 г. Откакто се преместих във Вирджиния, не съм имал и намерение да напускам страната. След убийствата живях известно време при Дарина Павлова. Оттогава не сме се виждали с нея.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Вдовецът на Славка Найденова – Филип Николов: Павел Найденов ме заплащи, че ще ме унищожи! ИНТЕРВЮ"

 1. Lieselotte   19.07.2021 at 3:58

  I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog.
  I really hope to check out the same high-grade content from you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own website now ;
  )

  Отговор
 2. asmr why   05.09.2021 at 11:49

  I’m really enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for
  me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Great work!

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *