Валери Симеонов, шеф на СКАТ: Половината от избирателите на Волен са пълни лумпени! ИНТЕРВЮ

Валери Симеонов

  Валери Симеонов е шеф на телевизия СКАТ. Той е съпредседател на партия „Национален фронт за спасение на България“, който по последни данни на ЦИК остава едва с 4000 гласа под 4-процентния минимум за влизане в парламента.

По този повод г-н Симеонов изрази възмущението си пред журналисти и поиска касиране на изборите след серия разкрити от него нарушения.

– Господин Симеонов, какво ви накара да поискате касиране на изборите?
– От „Националния фронт за спасение на България“ не сме убедени в тяхната достоверност и в честността им. Манипулацията с вота е станала на местата, където нямахме застъпници, защото по финансови причини не можахме навсякъде да ги осигурим. От друга страна, манипулацията идва и от най-високо ниво – от РИК и ЦИК.

В нощта срещу 13-и спря обработването на протоколите за нашата партия към 2,30 часа. След този час нямаше никакво движение по нашите резултати. Преди това от НЦИОМ бяха Обявили резултат от 4,11%. Отделно на много места са вършени безобразия. В едно село имаме непризнати 20 бюлетини, защото кръстчето не било с прави чертички. Секционната комисия директно ги брои за невалидни.

Волен Сидеров

Имаме и друг случай, в който наш координатор в Ямбол се е карал срещу анулирането на две бюлетини, защото чертичките излизали по 1 мм. Някои ме питат защо се заяждам за 1-2 бюлетини.

На нас не ни достигат 4000 гласа. При 12 000 секции това означава, че само по 1 бюлетина при половината секции е достатъчно, за да ни махнат.

– Кой има изгода да не влезете в парламента?
– Двете големи партии, защото ние сме извън статуквото.

– Волен Сидеров коментира, че сте откраднали част от националистическия вот. Как ще коментирате това изказване?
– С тази електорална подкрепа, с която Сидеров влезе в парламента, няма право да желае каквато и да е било националистическа подкрепа. Половината от всички негови избиратели са от най-нисше съсловие, пълни лумпени, които клъвнаха на обещания за 500 лв. минимална пенсия. Нормалният процент от патриотичния вот на „Атака“ е не повече от 1,5%. Но на Волен му хрумна идеята да тръгне към откровени лъжи и така дойде ръстът на партията му. Тя вече не е националистическа, а популистка. Не знам дали има нещо, което Сидеров не е склонен да направи, за да влезе в парламента.

Имаше изследвания миналата година, че „Атака“ няма да влезе, особено без подкрепата на СКАТ.

Но Волен Сидеров е изгубил и при сегашните резултати близо 50% от своите избиратели, като гласувалата половина за него е от прости, тъпи хора.

– Какво смятате за протестите, които се случиха в изборната нощ? Нарочно ли бяха провокирани?
– Прекалено са незначителни, за да ги коментирам. Това са хора, които са активни на улицата, уговаряни са по интернет. Това са политически пасивни хора. На предните протести от СКАТ обикаляхме и ги питахме дали гласуват. Винаги имахме отрицателен отговор. Нищо чудно част от тази агресивна тълпа да е подкрепила „Атака“.

– Скандалът с 350 000 бюлетини дава ли ви допълнително основание да искате касиране?
– Това не е скандал, а връщане във времето на Тодор Живков и е още един повод нашето желание за касиране да бъде одобрено. Но нека първо да видим какво ще се случи след повторното преброяване.

– Преди 12 май се смяташе, че Меглена Кунева ще е пета в парламента, но това не се случи.
– Няма нищо странно в тези прогнози, защото българската социология е свърталище на шмекери

Процентът на Кунева винаги е бил надуван, защото нито има структури, нито програма. Видяхме колко е авторитетът й по време на нашите национални обиколки. И на нея, и на Янета, и на Костовци бяха надувани процентите. Но удари часът на истината.

– Получавали ли сте заплахи около изборите?
– В четвъртък преди изборите бе поредното разбиване на автомобил, на офиси, на оптични кабели на СКАТ. Но никой не отрази скандалите, имаше медийно затъмнение, за да не влезем в парламента.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Валери Симеонов, шеф на СКАТ: Половината от избирателите на Волен са пълни лумпени! ИНТЕРВЮ"

  1. вальо   16.05.2013 at 11:26

    вярно че са лумпени а ти какъв си бе педал смотан, дупедавец,проститутка мършава

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *