Бившата гимнастичка Илиана Раева: Заблуждавате хората за моята особа! ИНТЕРВЮ

Илиана Раева
Илиана Раева

  Илиана Раева е бивша състезателка по художествена гимнастика, едно от „златните момичета“ на Нешка Робева. Носителка е на 5 златни медала. Собственичка е на клуб по художествена гимнастика „Илиана“, а отскоро е и лидер на политическа партия „Обединена България“. Тя стопанисва помещения на легендарния до неотдавна спортен комплекс „Спартак“.

– Госпожо Раева, от колко време сте част от комплекса „Спартак“?
– Първо искам да кажа, че се чувствам изключително засегната от начина, по който се заблуждава българската общественост относно моята личностна особа, а именно, че участвам в „кражба, свързана с комплекса. Това абсолютно не кореспондира с моята личност и аз не съм откраднала през живота си нито една стотинка. На басейна „Спартак“ се намирам от 2 години.

– Като член на Управителния съвет на „Левски“, можете ли да ни кажете кой определя какви наеми да се плащат за съоръженията?
– Аз съм наемател, а комплексът се стопанисва от спортен клуб „Левски“. Той си има ръководство, което го стопанисва, и аз не влизам в него. Наемът е 20% от печалбата и трябва да се плащат консумативи. Когато ние се настанихме на комплекса „Спартак“, взехме фитнес залата, зала за аеробни занимания и възстановителния център. Понеже ни трябваше още едно помещение, направихме ремонт на фитнеса, с което си осигурихме още една зала. Инвестирахме 400 000 лева

Илиана РаеваБеше ремонтирана климатизацията, вентилацията, направи се ремонт на 1/3 от дюшемето на фитнеса, бяха поръчани едни от най-скъпите фитнес уреди, закупиха се огледала, ремонтирахме тавана, който беше падал 4 пъти, доставиха ни специални шкафчета за съблекалните. Всичко това възлиза на 400 000 лв. През всичкото това време са се плащали консумативи плюс 20% от печалбата.

– Журналисти разполагат с документ, в който се вижда, че вие не сте си плащали консумативите и сте натрупали дълг от близо 500 000 лева.
– Няма такова нещо. Една година всичко беше изрядно, след което отново се спряха плащанията на консумативите, тъй като таванът, чиято поддръжка не е наше задължение, падна, защото не беше ремонтиран. Задължения Илиана Раева към „Топлофикация“ няма.

– Тогава кой дължи въпросните пари?
– Басейнът и това цяла България го знае.

– Но този басейн се ръководи от хора. Назовете конкретни имена.
– Има си ръководство на басейна „Спартак“, което е излъчено от УС „Левски“.

– Вие член ли сте на този УС и наема вие ли си го гласувате, или той се определя от общината?
– Член съм на на Управителния съвет заедно с още 17 човека. Никой не си гласува наема. На мен ми е определен от ръководството на „Левски“, което стопанисва басейна „Спартак“. Аз не съм в това ръководство.

Илиана Раева– В документа, с който разполагаме, пише, че от плувния клуб искат независим одит на ОСК „Левски“, пълен финансов отчет за стопанисването на „Спартак“ за 3 години назад и отстраняването на Илиана Раева и Стоян Стоянов от ръководството на обединените клубове.
– Ние пък искаме тяхното отстраняване и на тях да им се направи одит.

– Там се казва, че те отказват да поемат солидарно натрупаните от вас задължения.
– Такъв документ няма.

– Журналисти разполагат с него.
– Петър Стойчев е категоричен, че няма такъв документ. А председателя на плувния клуб г-н Николов, за когото твърдите, че е автор на документа, никой не го познава. Той заявил, че отказва да говори и не иска да се занимава с глупости. Всичко е лъжа. Някой ви е написал, че аз дължа пари.

 – Стоян Хранов също има документа.
– Да, той ми го даде, но без подпис. Вие имате написано, че се дължат пари, но покажете къде са документите които го доказват. Няма такъв, в който се казва, че аз дължа пари. Всичките задължения са натрупани от плувния клуб, в който нямам участие, както и другите представители на УС.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *