6 признака, че сте стресирани

симптоми на стресСтресът е един от най – големите проблеми на съвременното общество. Освен че може да ви извади от равновесие за дълго време, също така може да се превърне в причина за развитие на цял куп неприятни болести.

Косопад

Появява се от три до шест месеца след настъпване на стресиращото събитие. Това може да бъде напускане на работа, развод или раздяла, неправилна диета и още много други. Обичайно се забелязват цели кичури опадала коса върху калъфката след ставане от сън, или върху гребена при ресане.

За съжаление не са много начините, чрез които може да намалите признаците или да се предпазите от косопад заради стрес. За възстановяване и превенция помагат балансирана диета, спорт, почивка и не на последно място – лосионът срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2”.

Стомашни болки

Нервната система е пряко свързана с червата и психическия стрес може да ви докара много неприятни усещания в тази област на тялото. В зависимост от ситуацията, лекарят би могъл да предпише разхлабителни, промяна в диетата или по – силни медикаменти. В същото време най – добрият естествен лек срещу стрес и коремни болки е спортът.

Мускулни спазми в клепачите

Я, ама и окото ми ли играе заради стреса? Да, макар и не във всички случаи. Въпреки това стресът е една от основните причини за тези толкова неприятни мускулни спазми, които могат да изкарат от равновесие всеки човек. Когато окото ви заиграе, просто се отпуснете и отдайте на почивка за десетина минути. Дишайте дълбоко, като в същото време масажирате клепачите.

Акне

Точно както косата, кожата е чувствителна към хормоналните промени, предизвикани от стрес. Понякога това се изразява в поява на грозните малки пъпчици. Задължително предупреждение: колкото и да ви се иска не пукайте връхчетата им, защото по този начин само ще усложните възпалението и лечението ще стане по – трудно. Обичайно се използват подходящи сапуни, кремове или лекарствени средства за отстраняване на проблема. Имайте предвид, че понякога причинител могат да бъдат противозачатъчни хапчета или некачествена козметика. Консултация с лекар е силно препоръчителна.

Болки в гърба

Едно от последствията на стреса е ускоряване на сърдечната честота и повишаване на кръвното налягане. Когато това се случи, мускулите на гърба започват да се стягат сами с намерение да облекчат болката, но това съвсем не помага. Най – тежки са последствията за хора, които работят прегърбени или на бюро.
Движението е най – доброто средство за защита. Така че ако ви заболи гърба, прекъсвайте работа на всеки кръгъл час за 10 минути, през които правете различни движения или поне се разхождайте.

Обриви

Стресът може да предизвика по мистериозен начин поява на обриви или обостряне на вече съществуващи. Получава се, защото потиска имунната система и не ѝ дава шанс да се справи с проблемите. Понякога обривът е придружен от вторични симптоми като втрисане и изпотяване. Незабавно потърсете лекар.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *