5 храни доказано предизвикващи рак

Раковите заболявания са една от най – горещите здравни теми, тъй като това ужасно заболяване по един или друг начин се е докоснало до живота на всеки един от нас. Въпреки че вече има известен напредък по отношение на лечението, науката все още е безсилна в голяма част от случаите. По категоричен начин е доказано, че някои храни повишават риска от тумор с повече от 150% и в името на собственото си здраве, е силно препоръчително да ги избягвате.

ГМО

Хидрогенирани мазнини

Най – често се използват в преработените храни, тъй като повишават вкусовите им качества и ги правят по – дълготрайни. Често се бъркат с транс – мазнините от животински произход, но са далеч по – вредни от тях. Хидгрогенираните мазнини променят структурата на клетъчните мембрани и са отговорни за рак на гърдата и простатата.

Генно – модифицирани организми (ГМО)

Всеки от нас е чувал за вредата от ГМО и за усилията на българските правителства да ни убедят в обратното (слугите на големите компании са назначени на най – отговорните постове). Последните проучвания доказаха, че консумацията на ГМО не само води до по – бърз растеж на раковите образувания, но и способстват за появата им. Да избегнеш консумацията на генно – модифицирани храни в България е много трудно, защото компаниите така или иначе не са длъжни да обозначават това на етикетите.

Колбаси

Преработените меса може и да са най – лесни за приготвяне на сандвичи, но те могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Дължи се на подобрителите, оцветителите и консервантите, чието съдържание в много случаи превишава съдържанието на самото месо. Засегнати са всички подобни продукти: кренвирши, бекон, наденица, салам, всичко за което се сещате. Натриевият нитрат и натриевият нитрит са едни от най – често срещаните в тях отрови, увеличават риска от рак на дебелото черво. Най – добрият начин да се предпазите е просто да не консумирате колбаси. Купувайте само прясно месо, но не от големите вериги, а от малките частни кланици. Вярно, по – скъпо е с лев или два, но навярно е по – безопасно.

Пуканки за микровълновата

Като цяло наистина са вкусни, но … На първо място самите торбички са покрити с химикали, които определено са опасни за човешкото здраве. Един от тях е перфлуороктанова киселина, за която вече западните здравни организации признаха, че е канцерогенна. Свързва се с рак на тестисите, черния дроб и панкреса, понякога и на белите дробове.

Диетични храни и напитки

Сочените за здравословни диетични храни и напитки, всъщност са сред най – опасните за човешкото здраве. Но благодарение на добрите си маркетингови стратегии, карат милиарди хора по целия свят да им се доверяват и да вярват, че ще бъдат по – здрави. Особено опасен в тях е аспартама, който доказано причинява редица сериозни заболявания като рак и вродени дефекти при новородените бебета.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *