5 начина да откажем цигарите

Всички ние знаем колко опасни са цигарите за здравето, но въпреки това продължаваме да пушим. Пристрастяването към тютюна е един от сериозните проблеми, който скъсява значително човешкия живот и удря зверски по джоба. Ако имате намерение да откажете цигарите най – важно от всичко е да повярвате, че можете и да започнете. Ето пет полезни съвета:

no smoking

Увеличете времето между цигарите

Всеки път когато мислите, че не сте в състояние да контролирате желанието за пушене, въпреки психическото неудобство се опитайте да отложите запалването на следващата цигара с 30 минути например. Успешната хватка тук е да отвлечете вниманието си с нещо друго, а не да вземете часовника и да броите всяка секунда. Пишете, чистете, гответе, тренирайте, слушайте музика – вариантите са хиляди.

Движение

Проучванията показват, че хората които са физически активни изпитват по – малка нужда от тютюна, отколкото лентяите. Дори да не тренирате (което е най – доброто), разходката около блока също ще свърши работа и ще освободи тялото и желанието за нова порция химикали.

Бъдете социални

Когато решите да спрете цигарите, беседвайте на тази тема колкото можете. Доказано е по научен път, че разговорът със съмишленици действа силно мотивиращо и увеличава шансовете за успех. Освен това техният опит може да помогне и на вас.

Дъвчете повече

Друга хитра тактика да замените нуждата от цигари с нещо друго. Ако държите устата си заета, ще имате по – малко време за пушене. Не се притеснявайте, че ще започнете да ядете като невиждали и ще станете 200 кг. Просто не приемайте висококалорични храни. Чудесна работа ще свършат дъвките, семена и ядки, плодове.

Намерете си приятели непушачи

Когато сме обградени с пушачи, ние също пушим повече. Пиковият момент настъпва като отидем на кафене, където улисани в сладки приказки припалваме фасовете един след друг и неусетно издънваме цяла кутия. Стойте на разстояние от хората, които пушат и не посещавайте места с много тютюнев дим. Въпреки забраната за тютюн в заведенията, почти навсякъде по един или друг начин е позволено да се пуши, така че стойте далеч и от тях.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *