4 здравословни навика за предпазване от рак

Запазването на добро здраве е основен приоритет на всяко семейство. С няколко прости промени в начина на живот можете да си помогнете много и да се предпазите от рак.

здраве и превенция на рак

Проверете нивата на витамин D

Някои предварителни проучвания показват, че липсата на този витамин увеличава риска от рак на гърдата и кожата. Проверете какво е състоянието му с помощта на кръвен тест и консултация с личния си лекар. Имайте предвид, че е трудно да си набавите витамин D само чрез храната, защото има малко храни с висока концентрация.

Внимавайте с месото

Като цяло вегетарианците имат по – нисък риск от рак като цяло. Скорошно проучване на университета Лома Линда в Лос Анджелис установи, че ако намалите консумацията на тлъсти меса, по всяка вероятност ще си помогнете. Яденето на твърде много тлъстини увеличава възможността да получите рак на гърдата, яйчниците, пикочния мехур или дебелото черво. Запомнете – не е необходимо да се отказвате от месото като цяло, просто предпочитайте постни продукти – пилешко и пуешко филе, телешко, океански риби.

Отслабване

диетин комплект

Поддържането на баланс в личното тегло е от изключително значение за здравето като цяло. Крайно време е да започнете здравословна диета, която ще изхвърли навън всичките излишъци от вашето тяло. Освен това хората с наднормено тегло имат много други проблеми, освен заплахата от рак – сърдечни болести, диабет, инсулт, нежелана промяна в хормоналните нива.

Тренировка (почти) всеки ден

Експерти от Минесота установиха, че ако се движите интензивно в продължение на само 30 минути дневно, ще имате в пъти по – големи шансове да останете здрави до дълбоки старини. Най – доброто нещо е да спортувате, но ако не сте фенове на упражненията, приятната разходка също ще свърши работа. Просто тръгнете пеша за работа и оставете колата малко да си почине.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *